idezojelek

Teljesítménytagadó manipulátorok

Összevissza mérik az álfüggetlen közvélemény-deformáló cégek a pártok támogatottságát.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined

Abszurd képet próbálnak elfogadtatni egyes közvélemény-kutató intézetek a lakossággal, amelynek elvben a vélekedését tükrözik. Mégpedig azt, hogy a politikusok teljesítménye abszolút nem számít az emberek szemében. Tehát például egy városvezető produktumát nem teszik mérlegre a választók, a róla alkotott képet nem befolyásolja, ha az illető személy úgy fél a munkától, mint ördög a szenteltvíztől, és óvakodik bármiféle jót cselekedni a hivatali ideje alatt.

Persze ne áruljunk zsákbamacskát, és nevesítsük a dolgokat: a Závecz Research állítólagos adatai inspiráltak bennünket az iménti tűnődésre, amelyek azt mutatják, hogy Karácsony Gergely a főpolgármesteri versenyfutásban magabiztosan vezet. Sőt a kutatócég ki nem mondottan azt vetíti előre, mintha már most, másfél hónappal a szavazás előtt eldőlt volna a vetélkedés. A cég vezetője, Závecz Tibor egyenest úgy nyilatkozott, hogy Karácsony Gergely első helyét egy visszalépés sem veszélyezteti.

Az is kiderült a kutatásból továbbá, hogy Szentkirályi Alexandra szerintük csak húsz százalékon van, s még Vitézy Dávid LMP által támogatott közlekedési szakember, volt államtitkár is megelőzi harminc százalékkal, míg a jelenlegi főpolgármester ötven százalékon „stagnál”.

Hát nem tudom, mi azért nem lennénk ilyen túláradóan magabiztosak a baloldal és házi közvélemény-alakítóik helyében. Gyanakvásra ad okot az is, hogy már a fideszes jelölt programbemutatója után egy-két nappal igyekeztek letörni a jobboldal reményeit. 

Mire a buzgó sietség, ha annyira tutira le van vajazva a balos újrázás? Félnek attól, hogy a budapestiek többsége is elhiszi, hogy leváltható a minden fejlesztést, előrelépést megfúrni akaró KaróGeri?

Valahogy nem a nagy balos fölényt tükrözi az, hogy hihetetlenül nyögvenyelősen gyűlnek a Karácsony újraindulásához szükséges aláírások. Míg Tarlós István volt helyettese pár óra alatt, április 20-án összegyűjtötte az ötezer szignót, jelen cikkünk írásakor még se híre, se hamva annak, hogy a Párbeszéd nevű gyurcsányista toldalékpártocska frontembere abszolválta volna ezt a kötelező penzumot. Ha annyira népszerű, és a tenyeréből eszik a fél város, akkor mire vár? Miért ez a feltűnő csigatempó?

Nem kell persze nagy logikai kombinációs készség annak kikövetkeztetéséhez, hogy mi húzódik meg a lázas sietség hátterében. Szeretnék a fővárosi ellenzéki hadállások megtartása miatt aggódók jó előre elbizonytalanítani a részben amúgy is pesszimizmusra hajlamos jobboldali közönséget. 

Hogy azt érezzék az emberek: kár a benzinért, legjobb, ha belenyugodnak, hogy a következő öt évben is térdig fognak járni a koszban, órákig állnak a dugókban, és a megállókban is negyedórákat várnak majd a járművekre, mert Karácsony elvtárs úgyis kirobbanthatatlan. Azt mantrázzák: a budapestieket cseppet sem érdekli, hogy kaotikus állapotok uralkodnak a fővárosban.

Stratégiai hiba, sőt sértő azonban ilyen mértékben lenézni, lebecsülni, átverhetőnek tartani az embereket. Akik többek között arra is felfigyelhettek, mennyire összevissza mérik az álfüggetlen közvélemény-manipuláló cégek a pártok támogatottságát is. Egyetlen közös, fix nevező van a működésükben: a baloldal pártjait, esélyeit próbálják meglehetősen izzadságszagúan, irreálisan felpumpálni. 

Fájdalom azonban, de a választások továbbra is a szavazatokkal dőlnek el, nem pedig a felmérőcégek számítógépein.

Ez a körülmény pedig jelentős mértékben rontja mind a nagyképű, elbizakodott Karácsony, mind pedig a polgárok véleményére fittyet hányó, indokolatlanul öntelt, hatalommániás globalista pártok sanszait.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

A gonosz Hook kapitány

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.