idezojelek

Ki az újságíró?

A hírre, miszerint Karácsony Gergely elé a saját sajtósa tartja az RTL Klub mikrofonját, majd készít vele előre egyeztetett kérdések alapján interjút, sokan nagyon néztek.

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László
Cikk kép: undefined

A hírre, miszerint Karácsony Gergely elé a saját sajtósa tartja az RTL Klub mikrofonját, majd készít vele előre egyeztetett kérdések alapján interjút, sokan nagyon néztek.

Mi azonban nem. Hiszen mi nem vagyunk újságírók. Akkor sem, ha ezer éve a médiában dolgozunk, ha tízezer állami kitüntetést kaptunk, ha dolgoztunk újságnál, televízióban, rádiónál, megjelent harminc könyvünk, levezettünk kétszáz közéleti beszélgetést, valamint meg tudjuk különböztetni Lakatos Márk jelmeztervezőt Fekete László erőművésztől.

Nem, mi nem vagyunk újságírók. Csak ők azok. Születésük jogán, egymás kaserolása folytán, teljesen mindegy. Ők volnának a szakma krémje.

Ők, akik már arra sem veszik a fáradtságot, hogy elmagyarázzák nekünk: hogyan lehetséges, hogy egy megválasztott főpolgármester sajtósa az egyik kereskedelmi televízió teljes cuccával interjút készít a saját főnökével? (Nem angolul szerencsére, így a jó ember legalább értette az előre megfogalmazott kérdéseket.) Ez normális? És ezek után nem repül az egész társaság a sunyiba, senki nem mondja, hogy jó, ennyi volt, nincs tovább, tulajdonképpen mit képzeltek ti a törvényekről, a tájékoztatásról, az újságírói munkáról?

Válaszok nincsenek. A válaszokat majd te, tisztelt olvasó adod meg, amikor beikszeled az önkormányzati választáson a jelöltedet.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Veszélyes a csőcselék gyűlölete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A valódi szélsőségesek baloldaliak

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Ügynökök, spiclik, egyéb hazaárulók

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hogyan tovább, Ferencváros?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.