idezojelek

Nyílt levél Kövér Lászlónak

Kellene tanulni demokráciát Brüsszeltől.

Tóth Tamás Antal avatarja
Tóth Tamás Antal
Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Tisztelt Házelnök Úr!

Az elmúlt hetek bebizonyították a világ számára, hogy Magyarországnak, a magyar Országgyűlésnek van mit elsajátítania a demokrácia gyakorlatából. Miután Brüsszel rendszeresen kioktatja a magyarokat demokráciából, ezért javaslom, szívlelje meg Brüsszel hasznos tanácsait.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kérem, mit kérem, követelem a magyar nép nevében, hogy vegye át azt a gyakorlatot, miszerint csak az szólalhat fel a parlamentben, aki a kétharmadnak szimpatikus. Kikérem magamnak, hogy Gelencsér „elb…sztam” Ferencnek joga van beszélni. Nem igaz, hogy nem tudja megoldani, hogy ne beszéljen. Nekem most ne jöjjön a demokráciával, meg, hogy az ellenzéknek is van joga. Nincs! Tanuljon végre Brüsszeltől!

Kérem, sőt követelem, hogy a bizottsági tagságokat csak a fideszes kétharmad lásson el! Elnök Úr, kérem, hogy ne is mondjon semmit, csak tanuljon Brüsszeltől!

Tisztelt Elnök Úr!

Higgye el, csak a jó szándék vezérel, mert megint jön majd egy eljárás, egy büntetés, amikor Gelencsér „elb…sztam” Ferenc felszólal, vagy amikor rájönnek, hogy az ellenzéknek is van bizottsági helye. Nem, ezek semmiképpen sem kívánatosak, egyetértek Brüsszellel.

Tudom, Elnök Úr, mitől fél, mert én is emlékszem, amikor a magyar Országgyűlés bevezette a brüsszeli vagyonnyilatkozati módszert, azonnal sikítottak Brüsszelből, hogy ez lehetőség ad korrupcióra. Ők csak tudják, hiszen évek óta gyakorolják.

Elnök Úr! Legalább egy próbát megér, hátha Budapesten is demokratikus, ami Brüsszelben az: legalább az ellenzéki felszólalásokat tiltsa be. Kérem!

Köszönöm!

Borítókép: Országgyűlés plenáris ülése 2024. április 30-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Ursula von der Leyen szájára vette ’56-ot

Deák Dániel avatarja
Deák Dániel

Törékeny a globalista uralom

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Szent István elborzadna Pressmantől

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Gyurcsány és a kisszerszám

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.