Dobrev Klára, a büntetéskijáró

Gyurcsánynénak az sem jó, ha nem büntetik meg eléggé a magyar népet, aztán ha követelése meghallgatásra talál, az is baj

2021. 07. 16. 15:00
Dobrev
EP plenary session- Establishing the Recovery and Resilience Facility Dobrev Fotó: Riccardo PAREGGIANI Forrás: European_Parliament
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferencné alias Dobrev Klára nagyon – hogy átvegyük a balos bulvár stílust – kiakadt azon, hogy egyelőre nem kapjuk meg az Európai Bizottságtól a helyreállítási alapból nekünk járó sok millió eurót, amely mintegy 2500 milliárd forintnak felel meg. Apró Antal unokája valósággal tüzet okádott közösségi oldalas bejegyzésében a késedelmet szenvedő pénzodaítélés miatt, így sokan hihették volna azt némiképp elcsodálkozva a váratlan kritikai hozzáálláson, hogy a DK-s európai parlamenti alelnök Brüsszelre lett ilyen mérhetetlenül zabos, amiért várakozólistára tettek bennünket, hatalmi pozíciójukkal visszaélve.

De persze hamar kiderült, hogy a Szemlőhegyi úti, üldözött zsidóktól elzabrált villa úrnője nem vetemedett ilyen őrült vakmerőségre a fényes tekintetű brüsszeli szultánátussal szemben. Dehogyis! Természetesen most is a kommunista moszkvai politbürót pótló brüsszeli központi bizottságot részesítette előnyben saját hazájával szemben és a magyar kormányt szidalmazta teli tüdővel. Feltette az agyonkoptatott gyűlöletlemezt és arról fröcsögött, hogy úgymond Orbán végtelenül gátlástalan és korrupt rendszere miatt nem kapunk 2500 milliárdnyi segítséget. Olyanokat is írt a baloldali krőzus felesége, hogy az Európai Bizottság azért nem ítélte meg a támogatást, mert tudja, hogy nem oda kerülne, ahova szánták, hanem Orbán és strómanjai bankszámlájára. A DK miniszterelnök-jelölt-jelöltje azon jajongott továbbá szemforgató módon, hogy pedig ez az összeg nagyon sok családon és vállalkozáson tudna segíteni. Néhány további, általa rutinszerűen kiosztott vaskos becsületsértést nem számítva ez volt a lényege a politikusnő dühöngésének, amely ballib szokás szerint a gyűlölettől csepegő frazeológián kívül nyomaiban sem tartalmazott egyetlen, bizonyítékra legalább picit hasonlító elemet sem a rágalomzuhatagon kívül.

Figyelemreméltó körülmény azonban, hogy Dobrev Klára kész, befejezett tényként kezeli, hogy az Európai Bizottságtól később sem fogjuk megkapni a nekünk jogszerűen járó támogatási összeget, holott a brüsszeli helytartóság csupán annyit közölt, hogy tovább vizsgálják a tőlünk kapott anyagot. Gyurcsányné eszerint már tud valamit? Vagy megint csak játssza a jól értesültet? Netán pusztán kikotyogta az ítéletet, amit már a kérelmünk érdemi elbírálása előtt neki mint hűséges tányérfényesítő vazallusnak átadtak?

Az igazi nagy önleleplezés azonban az, hogy a magyar kormányra és nem saját magára van ilyen szélsőségesen megmérgesedve. Hisz ugyan ki volt az, aki arra kérlelte fenyegetőzve az Európai Bizottságot, hogy ne adjon több pénzt Magyarországnak? Hát ő, Dobrev Klára tette ezt július 7-én az Európai Parlamentben, amikor a hazánk és Lengyelország elleni büntetőexpedíciókról folyt a vita. Ő mondta, hogy hagyják abba és fejezzék be Orbán Viktor családtagjainak és oligarcháinak a finanszírozását. Dobrev Klára követelte Brüsszeltől a büntetés alkalmazását, a pénzügyi kiéheztetést, egyértelművé téve, hogy szerinte a pénzek megvonásával nem az országot, hanem pusztán a kormányt sújtják.

Hát hogy van ez, neki semmi sem elég jó? Joggal lehetnek most dühösek rá Brüsszelben, hogy az sem tetszik neki, ha teljesítik a kívánságait. A baloldali milliárdosfeleségnek az sem jó, ha nem büntetik meg eléggé Magyarországot, a magyar népet, aztán ha a követelése meghallgatásra talál, az is baj? Viszont ha tényleg így van és azért késleltetik a helyreállítási pénzek, 2500 milliárd forint odaítélését számunkra, mert a szélsőbaloldaliak között is a radikálisok közé tartozó politikusnő kéréseit akceptálták, akkor miért nem magára szórta átkait? Hisz tőle tudjuk, hogy a magyar családokat rövidítették meg a pénz visszatartásával, vagyis ő járta ki a penetráns gonosztettet, a magyar emberek megbüntetését.

Legfőbb ideje, hogy ezt a magyar választók is megtudják és megjegyezzék, amikor jövő tavasszal a választófülkébe lépnek – ha már rosszakarójuk, a pénzügyi büntetőfékezést kitoporzékoló Gyurcsányné most már inkább nem büszkélkedik el vele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.