Székelyudvarhelyen az ezredfordulón, ha éttermet kerestünk, majd’ mindenki a Pethőt és a Gondűzőt ajánlotta figyelmünkbe. E két egység húsz év elteltével is működik, a tisztes fősodort képviselve, a Gondűzőben idén januárban jártam legutóbb, a hely erőssége a kiemelkedő borlap, ami nem meglepő, hiszen a tulajdonos, Nagy György magyar borok forgalmazásával is foglalkozik. A konyha teljesítménye ingadozó, s bár kisebb hibák előfordulnak, összességében jónak mondható. Hasonló a helyzet a Pethővel, ahol remek haltepertőt, kifogástalan, vákuum alatt készült kacsamellet ettem két éve, áfonyamártással és édesburgonyával, de a desszert csalódást okozott.
Ne szűnjünk meg ünnepelni!
Tokaj egyedülálló borvidék, amit történelmi múltja, természeti adottságai, a termesztett szőlőfajták és borkülönlegességei egyaránt egyedivé tesznek.