Hódmezővásárhely gasztronómiáját a rendszerváltás után évtizedeken keresztül a fősodratú, hagyományos magyar konyha uralta, azon belül legfőképpen Bónus István vendéglői, melyek közül a Bandulát és a Bagolyvárat első ízben 2005 körül, a Kökénydombi csárdát és a Fekete Sas kávéházat tavaly sikerült meglátogatnom. Tisztes adagok, megszokott ízek, komoly választék jellemzi ezeket a helyeket, itt-ott kisebb hibák becsúsznak, de aki a jól ismert magyar ízharmóniákat keresi, itt nem fog csalódni.
Az új hullámosnak is nevezhető, a szezonalitásra, kreativitásra fókuszáló bisztrós stílus a Kispiac étterem 2013-as megnyitásával jelent meg a városban, ahová 2016-ban sikerült eljutnom.
Összességében kifejezetten jó élményt adott az étterem, kisebb megbicsaklások akadtak, de azzal a benyomással távoztunk, hogy egy regionális szinten kiemelkedő étteremmel gyarapodott a Viharsarok vendéglátása. A tányérokról visszaköszönni láttuk Bánfi István séf és tulajdonos arc poeticáját, amit a honlapon olvashatunk: „Hiteles és érthető konyhában hiszek és a friss, jó minőségű alapanyagban. Ezt megfűszerezzük egy kis szenvedéllyel, egy jó csapattal és azt hiszem, elárultam a Kispiac titkát!”
Múlt hónap végén a városban járva nem volt nehéz arra a következtetésre jutni, hogy öt év után nézzük meg, hol tart a Kispiac.

A konyha filozófiája nem változott, továbbra is a nemzetközi fogások képezik a választék gerincét, de a klasszikus magyar ízek kedvelői sem maradnak éhesen. Kínálnak többek között egyfelől spárgakrémlevest grillezett kacsamájjal és rántott spárgával, porchetát (olasz specialitás, kicsontozott, zöldfűszeres, lassan készült malacsült) spenótos fehérbabbal, grillezett szívsalátával, konfitált (zsiradékban alacsony hőfokon hosszan hőkezelt) borjúlábszárat citrusos gremolata-val (alapesetben citromhéjból, fokhagymából és petrezselyemből álló, frissen készült olasz fűszerkeverék) spárgarizottóval, másfelől gyöngytyúklevest, borjúmájat rántva burgonyapürével, ecetes lilahagymával, rántott borjúlábat almás-tormás majonézzel, sült újburgonyával.
Az árak értékarányosak, a két előétel 1990, a három leves 1590 forintba kerül, főételek körettel együtt 2490 és 5990, desszertek 1290 és 1390 forint között kaphatók.
A kiszolgálás kedves, udvarias. A várakozási idő igencsak elhúzódott, több mint háromnegyed órát vártunk az ételekre. Heten voltunk, köztük négy gyermek, rendeltünk egy levest, két előételt, hat főételt és egy desszertet. A leveseket és az előételeket kértem első körre, a főételeket meg a desszertet másodikra, kétségkívül a mi hibánk volt, hogy arra felszolgálói kérdésre, hogy hozzanak-e mindet egyszerre, rábólintottunk. Meg kellett volna maradni a saját sorrendelképzelés mellett.