A Platán Gourmet étterem már a környezetével és atmoszférájával is levesz a lábunkról. A honlapon oly mívesen írnak erről, hogy érdemes szó szerint idézni:
„A föld és a víz találkozásánál, félúton kelet és nyugat között, ahol összeér a múlt és a jelen, a természetes és az épített környezet, Budapesttől, Bécstől és Pozsonytól, a hajdanvolt Monarchia három meghatározó városától csupán egy órányira, az Esterházy grófok – Varró Zoltán dizájner által – újraálmodott egykori birtokán található Magyarország egyetlen vidéki, két Michelin csillagos étterme. Itt, az évszázados fák alatt sem áll meg az idő, csupán lelassul annyira, hogy megcsodálhassuk a tájat, a boldog békeidőket idéző környezetet, és élvezzük a tobzódó, fenséges ízeket. Minden adott ahhoz, hogy néhány órára elfeledkezzünk a külvilágról, és megéljük az életet a maga teljességében.”

Nem csoda, hogy az étterem a Lakáskultúra szerkesztőségének is a látókörébe került. Mind a beltérben, mind a személyzet ruházatában, mind pedig a bő háromórás „vacsoraszínház” egész ceremóniájában minden apró részletet a tökéletességig csiszoltak.
„A Platán Gourmet nem egyszerűen étterem: élménytér, amely hat az érzékekre és az emlékezetre is. A vacsora során apró, tudatosan beépített meglepetések teszik különlegessé az estét – olyan részletek, amelyeket máshol nem tapasztalhat a vendég. A kulináris élmény itt egy komplex, tudatosan szerkesztett történet.”- fogalmazott erről a séf, akinek munkásságát a Bocuse D’Or Akadémia 2023-ban életműdíjjal ismerte el, s hadd tegyük hozzá azt is, hogy a szóban forgó ínyenc zarándokhely ugyanebben az évben nyerte el a Dining Guide kalauzban az „Az Év étterme” titulust.
Mindezek fényében nem meglepő, hogy á la carte étlap nincs, az étterem 12 fogásos, tudatosan felépített degusztációs menüt kínál. Fontos adalék, hogy saját kertészettel rendelkeznek, sőt, amint a séf több interjúban is elmondta ez döntő mozzanat volt abban, hogy vidékre költözött. Ha utánaolvasunk egy kicsit a világhálón, azt is megtudhatjuk, amivel amúgy nem dicsekednek: az ételsor megalkotásához közel négyszáz (!) alapanyagot használnak fel. Azt az érdekességet is Kalas Györgyi beszámolója tartalmazza, hogy a két csillagos helyeket többen is tesztelik s a Platán Gourmet-ban e magas rangú elismerés odaítélését megelőzően angol, francia és olasz tesztelő is járt.