Világbajnoki ezüstérmes a férfikardcsapat

A döntőben a mieink az oroszokkal vívtak, és héttusos, 45-38-as vereséget szenvedtek.

MTI
2016. 04. 27. 21:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarok hétfőn 45-29-re verték a spanyolokat, ezzel bejutottak a negyeddöntőbe, ahol egy nap szünet után folytatódtak a küzdelmek. Az olimpiai vívócsarnokban, a 3-as Karióka Arénában szerdán előbb a két éve világ-, tavaly Európa-bajnok németek ellen nyertek 45-43-ra, majd a meglepetésre elődöntős irániakat múlták felül magabiztosan, 45-32-re.

A döntőben az oroszokkal vívtak, és héttusos, 45-38-as vereséget szenvedtek.

Szilágyi nem jól kezdett Nyikolaj Kovaljovval, 5-2-re kikapott, majd Iliász 5-5-öt vívott Alekszej Jakimenkóval, Szatmári pedig 5-4-re alulmaradt Kamil Ibragimovval szemben. Az első kör után így négy tussal vezettek az oroszok (11-15). A következő három asszóban két döntetlen között volt egy 6-5-ös magyar győzelem, melyet Szilágyi harcolt ki Ibragimov ellen. A hetedik párban Iliász 27-30-ról felzárkózott 30-30-ra, de aztán sorozatban öt találatot kapott, így megint megléptek az oroszok (30-35). Végül Szatmári és Szilágyi is kikapott egy-egy tussal Kovaljovtól, illetve Jakimenkótól.

Ezt megelőzően 2003-ban Havannában volt ezüstérmes a magyar kardválogatott.

A férfikardozók versenye előtt, kedden női tőrben osztottak érmeket, abban a magyarok a hatodik helyen végeztek.

A riói csapat-vb az olimpia tesztversenye, amelyen a szervezők a lebonyolítás részleteiről, a majdani olimpiai résztvevők pedig a helyi viszonyokról szerezhettek tapasztalatokat. Női tőrben és férfikardban két-két magyar indul majd egyéniben a nyári játékokon, közülük Mohamed Aida, a címvédő Szilágyi, illetve Decsi volt ott a vb-n.

E két szakág csapatai számára az augusztusi játékokon nem rendeznek csapatversenyt.

Eredmények (a vb honlapjáról)

Hétfőn, a 16 között: Magyarország – Spanyolország 45-29

Szerdán:
negyeddöntő:
Irán – Egyesült Államok 45-40
Magyarország – Németország 45-43
Oroszország – Koreai Köztársaság 45-41
Románia – Olaszország 45-43

elődöntő:
Magyarország – Irán 45-32
Oroszország – Románia 45-24

a 3. helyért:
Románia – Irán 45-35

döntő:
Oroszország – Magyarország 45-38

A végeredmény: 1. Oroszország (Nyikolaj Kovaljov, Alekszej Jakimenko, Kamil Ibragimov, Dmitrij Danyilenko), 2. Magyarország (Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Iliász Nikolász), 3. Románia (Alin Badea, Ciprian Galatanu, Tiberiu Dolniceanu)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.