Isten ne óvhassa a királynőt!

Ma este ott lesznek a FARE-aktivisták a Wembley-ben, s az első, amit lejegyeznek, nem is lehet más, mint a több tízezer torokból felzúduló kirekesztő fohász.

2021. 07. 11. 9:47
null
A view of the Allianz Arena, the stadium of Munich, lit in rainbow colors during the Christopher Street Day Pride Week in Munich, southern Germany on July 10, 2021. (Photo by Christof STACHE / AFP) Fotó: Christof STACHE / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Isten valószínűleg nem létezik. Ne aggódjatok, élvezzétek az életet!” (Angol eredetiben: There’s probably no God. Now stop worrying and enjoy your life!)

Emlékeznek rá?

2009-ben Angliából indult az ateista kampány – egy magát humanistának hazudó szervezet agyrémeként –, amelynek szellemében ezzel a szöveggel pingáltak ki nyolcszáz buszt, aztán az őrület persze elérte Németországot, de két hagyományosan katolikus állam, Olaszország és Spanyolország volt az igazi célpont, alkalmasint már a javított változattal, amely így szólt: „A rossz hír, hogy Isten nem létezik. A jó hír, hogy nincs is rá szükséged.”

Igen, sajnos emlékszünk Európa haláltusájának eme szégyenteli stációjára.

A kampány idővel szerencsére elhalt, mert bár Európa már bő évtizede sem volt keresztény, a jóérzésű többséget – még az agnosztikusokat és a „polgári” ateistákat is – sértette a sátánista provokáció.

Javítsanak ki, én azonban egyvalamire nem emlékszem. Meghurcoltak-e, megbüntettek-e utóbb akár egyetlen közlekedési vállalatot, busztársaságot, amely a kampány rendelkezésére bocsátotta járműveit? Ugye nem?

Nos, mindezt azért érdemes felidézni, mert az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) többek között azért büntette meg magyar tagszervezetét, az MLSZ-t, s rendelt el kettő plusz egy mérkőzésre zárt kapukat a magyar válogatott hazai meccsein, mert az Európa-bajnokságon a magyar szurkolók – kapaszkodjanak meg – LMBTQ-ellenes drapériát mutattak fel. A Magyarország–Portugália találkozón a Puskás Arénában „ANTI-LMBTQ”, a Németország–Magyarország mérkőzésen Münchenben „LMBT? Nein, Danke” feliratú molinó volt látható.

Az UEFA levéltárában mindez természetesen fényképpel igazolhatóan vagyon archiválva a FARE network (Fight against racism in Europe – harc a rasszizmus ellen Európában) nevet viselő hálózat jóvoltából, amelyet Szöllősi György találóan jellemzett modern kori inkvizíciós szervezetként. Ugyan jelentkezzen már olyan magyar szurkoló, aki ott volt a helyszínen és látott, hallott ilyesmit! Mert én ilyennel még nem találkoztam. És még valami. Sajnos, éltünk olyan világban, hogy tudjuk, miként koholják az efféle vádakat, ezért halkan hadd kérdezzem meg: vizsgálta-e bárki is, hogy kik is valójában a FARE jelentéstevői? Mindenesetre ne zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy arcátlan provokáció áldozatai vagyunk, valójában beépített FARE-aktivisták lobogtatnak molinókat és skandálnak rigmusokat megaláztatásunk kikényszerítésére.

S akkor térjünk vissza az eredeti gondolatmenethez. Az LMBTQ-törekvéseket támogatni tehát szabad, sőt üdvös (lásd szivárványszínbe boruló Európa), bírálni nem. Innen már csak egy lépés, hogy belássuk, ha Isten létét lehet nyíltan tagadni, akkor eltévelygés hangoztatni a létezését.

God Save the Queen. Ki ne tudná, így szól az angol himnusz. Hallatlan. Ideje lenne ezen elgondolkozni. De ne aggódjunk, ma este ott lesznek a FARE-aktivisták a Wembley Stadionban, s az első, amit lejegyeznek, nem is lehet más, mint a több tízezer torokból felzúduló kirekesztő fohász, miszerint Isten oltalmazza a királynőt.

Ez csakis egy esetben megengedhető. Ha Isten és a királynő is csatlakozik a sokszínűségi chartához.

Rendben, van egy jó hírünk. Még nem jött el a világvége.

(A borítókép illusztráció, rajta a müncheni Allianz Arena. Christof STACHE / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.