A címvédő nyerte meg a darts-vb eddigi legjobb meccsét

Alaposan megizzadt a dartsvilágbajnokság címvédője, Gerwyn Price a Kim Huybrechts elleni meccsen a torna harmadik fordulójában hétfő este. Döntő leg, beszólások, megőrülő közönség.

Magyar Nemzet
2021. 12. 28. 8:30
Darts: Baltic Sea Darts Gala
25 January 2020, Schleswig-Holstein, Kiel: Gerwyn Price throws a dart on stage during the Baltic Darts Gala in the Sparkassen-Arena. Photo: Gregor Fischer/dpa (Photo by Gregor Fischer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: AFP/Gregor Fischer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Price győzelmét sokan előre aláírták volna, hiszen Huybrechts csak a 32. kiemelt volt a mezőnyben, tehát a címvédő walesi volt az egyértelmű esélyes. Ennek megfelelően Price meg is nyerte az első szettet, ám utána a belga 2:1-re fordított. Újabb fordítás következett, ezúttal Price javára (3:2), ám ezzel még nem volt vége, Huybrechts ugyanis kiegyenlített, így döntő szettben dőlt el a kiélezett csata.

A hetedik játszmát Price kezdte jobban, 2–0-nál már a győzelemért játszhatott, de a belga innen is felállt. Innentől 5–5-ig mindketten hozták a saját kezdésüket, döntő legben pedig lehetett ezt még tovább fokozni, egyszerre érkeztek a kiszálló közelébe a felek: a walesi 178 pontról 76-ra, a belga 171-ről 112-re kerekített. Először Price dobhatott a győzelemért, aki egy 20-as és egy 16-os szektor után az első meccsnyilával eltalálta a dupla 20-as mezőt, így 34 lejátszott leg után megnyerte a mérkőzést.

A közönség természetesen megőrült, és Huybrechtsnek szurkolt, miután Price kapcsolata hagyományosan rossz a londoni Alexandra Palace népével. De a játékosok között is tapintható volt a feszültség, meccs közben odamondogattak egymásnak.

– Nehéz volt a vége – vallotta be Price, akit a The Guardian idézett. – Volt egy kis zsörtölődésünk. Ő is adott egy keveset, meg én is. Nem lettem volna boldog, ha veszítek, ahogy ő sem az, de ez egy ilyen játék.

Price kérdésre hozzátette: – Néhányszor elment mellettem, és a dobásom előtt meg akart zavarni. Én meg ezt visszaadtam. Mondtam neki, hogy ez így megy. Ha megteszed velem, én is megteszem veled. Ha elég jó vagy ahhoz, hogy oszd a pofonokat, akkor ahhoz is legyél elég jók, hogy állod őket.

Egyelőre a világbajnok bírja jobban a nyomást, Price a legjobb tizenhat között folytatja.

Három helyett egyébként csak két mérkőzés szerepelt a dartsvilágbajnokság hétfő esti programjában, Vincent van der Voort ugyanis pozitív koronavírustesztet adott, ezért nem állhatott ki a James Wade elleni mérkőzésére, így az angol játék nélkül jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

A nap másik – lejátszott – meccsén Jonny Clayton hét 180-as kört dobva és 102,56 pontos körátlagot elérve nagyon sima, 4:0-s győzelmet aratott a német Gabriel Clemens ellen.

Borítókép: Gerwyn Price a világbajnokságon (Fotó: Gregor Fischer/DPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.