„Kicsit félünk” – az angol topklub játékosainak harmada koronavírusos

Az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Tottenham Hotspur vezetőedzője, Antonio Conte elárulta: nyolc játékosa és a stáb öt tagja is pozitív koronavírustesztet produkált.

Magyar Nemzet
2021. 12. 08. 18:58
Tottenham Hotspur vs Brentford FC
epa09617332 Tottenham Hotspur manager Antonio Conte (R) reacts prior to the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Brentford FC in London, Britain, 02 December 2021. EPA/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: ANDY RAIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tottenham Hotspurnek csütörtökön az Európa-konferencialigában (Ekl) lesz jelenése, de a csapat vezetőedzőjének, Antonio Contének a mérkőzés helyett a koronavírussal kell foglalkoznia, ugyanis a klubnál egyre több a fertőzött. Nyolc játékos és öt stábtag tesztje lett pozitív.

A vírus megjelenése ellenére a Spurs a tervek szerint lejátssza a csütörtöki Rennes elleni találkozóját az Ekl-ben, azonban a vasárnapi Brighton elleni bajnokijára feltehetően halasztást fog kérni, már csak azért is, mert nem lehet ilyenkor a futballra koncentrálni, mint azt Antonio Conte vezetőedző elárulta.

– Most mindannyian félünk egy kicsit. Mindennap egyre több a fertőzöttünk. Most lehetetlen a futballról beszélgetnünk. Súlyos a helyzet, és nagyon idegesítő, ami velünk történik. Próbálunk felkészülni a Rennes elleni meccsre, de így nagyon nehéz. Az edzésünk végén újabb játékos és egy újabb stábtag tesztje hozott pozitív eredményt. Holnap ki lesz a következő? – tette fel a költői kérdést az olasz szakember. – Nem meglepő, hogy ideges vagyok, hiszen elvileg azért lennék itt, hogy a labdarúgásról, a játékosokról és arról beszéljek, milyen hangulatot várok a holnapi meccsen. Ehelyett arról beszélgetünk, kik fertőződtek meg a koronavírussal.

Nem ez az első alkalom, hogy egy angol klubnál több játékos is elkapta a koronavírust. Az előző idényben a Newcastle, a Manchester City és az Aston Villa néhány mérkőzését is elhalasztották emiatt, ebben a kiírásban azonban most először történhet ez meg, amennyiben tényleg elmarad a Tottenham és a Brighton vasárnapi randevúja.

Borítókép: Antonio Conte (jobbra) a kispadon (Fotó: EPA/Andy Rain)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.