időjárás 4°C Paula, Vanda 2022. January 26.
logo

Visszavonul a magyar származású brit teniszező

Magyar Nemzet
2021.12.01. 14:23
Visszavonul a magyar származású brit teniszező

A korábban a világranglista negyedik helyén álló, három Grand Slam-tornán is elődöntőt játszó Johanna Konta a közösségimédia-oldalán jelentette be, hogy lezárja a pályafutását.

 – Hála. Ez az a szó, amit pályafutásom során a legtöbbször mondtam, és ez a szó, ami így a végén a legjobban visszaadja az érzéseimet – írta a magyar szülők gyermekeként Ausztráliában született 30 éves játékos a közösségimédia-oldalára. Így köszönt el, ezzel a mondattal zárta le a pályafutását. 

Johanna Konta tinédzserként költözött szüleivel Nagy-Britanniába és 2012-ben kapta meg az állampolgárságot. A világ élvonalába 2015-ben robbant be, majd 2016-ban bejutott az ausztrál nyílt bajnokság elődöntőjébe. Legjobb éve a 2017-es volt, amikor Wimbledonban a legjobb négyig menetelt. Még ebben az évben megnyerte a miami tornát, s ekkor érte el legelőkelőbb helyezését a világranglistán, a negyedik helyen állt. 

2018-ban visszafogottabb teljesítményt nyújtott, de a következő évben a Roland Garroson játszott elődöntőt, Wimbledonban és a US Openen pedig a negyeddöntőig jutott.

Fotó: Matthew Stockman / Getty Images North America / Getty Images via AFP

Visszavonulását évek óta húzódó krónikus térdsérülése okozta, amely miatt hosszú ideje alig tudott játszani, s a rangsorban a legjobb százból is kiszorult. Emellett egyéb problémákkal is küzdött korábban, Wimbledonban és a tokiói olimpián koronavírus-fertőzés miatt nem léphetett pályára, ősszel pedig ágyéksérülés is gátolta a játékban.

Borítókép: a magyar származású játékost makacs sérülések kínozták (Fotó: Getty/Matthew Stockman)