időjárás 25°C Evelin, Fülöp 2022. május 26.
logo

A kézilabda-kapitány jövője február elején dől el

Szilágyi László
2022.01.21. 09:06 2022.01.21. 12:58
A kézilabda-kapitány jövője február elején dől el

Hiányzott az extra kapusteljesítmény, kis szerencsével Hollandiát és Izlandot is legyőzhettük volna a részben hazai rendezésű Eb-n – mondta a férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Gulyás István szerint nem szabad temetni az Eb-n a 15. helyen végzett csapatot.

A férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gulyás István a Nemzeti Sportnak értékelte az Eb-n látott magyar válogatott teljesítményét. Gulyás visszanézte a Hollandia és az Izland elleni meccseket, s amondó: kis szerencsével mindkét mérkőzés hozható lett volna, s akkor most nem a kiesés lenne a téma, hanem a dánok elleni találkozó az Eb középdöntőjében. Gulyás nem kívánt Bánhidi Bence sérülésével takarózni, de elismerte, hogy az ő sérülése támadásban és védekezésben is érzékenyen érintette a csapatot. Azt a csapatot, amelyik úgy tűnt, nem tudta elviselni a hazai közönség jelenlétével járó nyomást. A kapitány elmondta, Máthé Dominik figyelmét felhívták arra, hogy ne ünnepeltesse magát a pályán a góljai után, inkább fusson vissza védekezni. Gulyás arról is beszélt a Nemzeti Sportnak, vajon miért nem edzett az Eb előtt a kézilabda-arénában a válogatott, mikor jár le a szerződése, és mit kezd a hirtelen jött sok szabadidejével.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni. 

Borítókép: Gulyás István szerint a hollandok és az izlandiak elleni meccs kis szerencsével hozható lett volna (Fotó: Mirkó István)