Az a hír járja, Ted Lasso vette át a Manchester United irányítását

A Manchester United labdarúgócsapatának szurkolói talán megmentőt vártak Ralf Rangnick kinevezésével, azonban a német vezetőedző eddig nem váltotta meg a világot Angliában, ráadásul külföldi lapértesülések szerint játékosai is egyre kevésbé tisztelik őt és stábját.

Magyar Nemzet
2022. 02. 11. 18:21
Manchester United vs West Ham United
epa09702250 Manchester United's interim manager Ralf Rangnick reacts during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Ham United in Manchester, Britain, 22 January 2022. EPA/Peter Powell EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ralf Rangnick decemberi kinevezése óta javult a Manchester United védekezése, azonban a csapat eredményei továbbra is sok kivetnivalót hagynak maguk után. Az angol rekordbajnok jelenleg mindössze a hatodik helyen áll a Premier League tabelláján, az FA-kupából egy másodosztályú együttes, a Middlesbrough ejtette ki a Vörös Ördögöket. A játékosok így egyre frusztráltabbak, és a sikertelenség okát a trénerben, illetve a teljes edzői stábban keresik.

Chris Armas másodedzőre például a nem túl hízelgő Ted Lasso gúnynevet ragasztották. Ted Lasso (Jason Sudeikis) az azonos néven futó amerikai televíziós sorozat főszereplője, aki az Egyesült Államokból Angliába költözik, hogy átvegye a másodosztályban szereplő AFC Richmond irányítását, pedig egyáltalán nem ért a labdarúgáshoz, még annak szabályait sem ismeri, mivel korábban hazájában amerikai futballal foglalatoskodott. Tudatlansága miatt gyakran nevetség tárgyává válik a játékosai és a szurkolók körében is.

Armasra természetesen nem lehet ráfogni, hogy nem tudja, hány percből áll egy félidő, hiszen korábban az amerikai és a Puerto Ricó-i válogatottban is szerepelt, vezetőedzőként pedig az MLS-ben a New York Red Bullsnál és a Torontónál is dolgozott.

Az ESPN értesülése szerint a Manchester Unitednél a csapat edzéseinek jókora részét ő felügyeli, a játékosok azonban ezt nem nézik jó szemmel, mivel az edzői stáb módszereit elég elavultnak tartják.

A befejezéseken van mit csiszolni

Rangnick ténykedését ugyanakkor nem lehet minden téren sikertelennek nevezni, mert az együttes védekezése jóval szervezettebb lett, a bohózatba illő jelenetek száma is lecsökkent. A német menedzser vezetése alatt tizenkét meccsen csak kilenc alkalommal találtak be a MU kapujába. A támadóharmadban ugyanakkor nem brillíroznak az ördögök: a már említett tizenkét mérkőzésen tizennégy gól a mérlegük.

– A futball a jó eredmények eléréséről szól, ehhez kegyetlennek kell lennünk, és a saját érdekünkben minél hamarabb lezárni a meccseket – nyilatkozta Rangnick a Middlesbrough elleni kiesést követően. – Ez az, amit most nem tettünk meg. Ha otthon játszol egy másodosztályú csapat ellen, mint amilyen a Middlesbrough is, harmincszor lősz a kapura, míg a másik együttes csak hatszor, akkor meg kell nyerned a meccset. De miután belőtték az egyenlítő gólt, mi nem voltunk elég pontosak, nem éltünk a ziccereinkkel. Nem mondhatjuk, hogy túl sok helyzetet alakítottak volna ki ellenünk, és a csapatunk fejlődött, de az összképet nézve ez nem segít.

Hasonlóképp jár a United a következő mérkőzésén, a Burnley elleni bajnokin is. A manchesteriek kedden huszonkét lövéssel próbálkoztak, amelyekből öt talált kaput, érvényes gólt viszont csak egyet szereztek. A sereghajtónak erre volt válasza, így Rangnick gárdája újabb két pontot hullajtott el egy veretesnek nem éppen nevezhető ellenféllel szembn.

Borítókép: Ralf Rangnick csapata West Ham United elleni bajnokiján (Fotó: EPA/Peter Powell)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.