Hazaküldték a szívemberüket, besültek a norvégok

Svédország magabiztosan nyerte meg a női váltóversenyt sílövészetben a téli olimpián. Oroszország lett a második, Németország a harmadik. A norvégok a nagy vesztesek, favoritként csupán negyedikek lettek. Személy szerint Ingrid Tandrevoldnek különösen fájdalmas volt a verseny – úgy, hogy ott sem lehetett.

2022. 02. 16. 10:05
svéd váltó
Sweden's Linn Persson (L) competes in the Biathlon Women's 4x6km Relay event, on February 16, 2022 at the Zhangjiakou National Biathlon Centre, during the Beijing 2022 Winter Olympic Games. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP) Fotó: Tobias SCHWARZ / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap megírtuk Ingrid Tandrevold szomorú történetét. A norvég biatlonista három napon belül kétszer is összecsuklott a célban. Másodszor, az üldözéses versenyben úgy, hogy biztos harmadiknak tűnt, sőt ő támadta a második helyezett svéd riválist. Talán ez okozta a vesztét, az utolsó néhány száz méterre teljesen elkészült az erejével, épphogy elvergődött a célig, miközben többen is elhúztak mellette. Még az Eurosport kommentátorát is megzavarta, aki csak azt látta, hogy egy norvég jön be harmadikként, s neki adta a bronzérmet, nem figyelve arra, hogy honfitársa, Tiril Eckhoff lett futott be dobogósként.

Lars Kolsrud, a norvég csapatorvos a futam után azt mondta, kivizsgálják Tandrevoldot, s az alapján döntetnek arról, indulhat-e még a hátra lévő két számban, a női váltó- és a tömegrajtos versenyben.

Nos, Tandrevold hétfőn nem szerepelt a norvég csapatban. Hazaküldték alapos kivizsgálásra. Így ő már biztosan érem nélkül marad a téli olimpián, s a távollétét megérezte a norvég váltó is. Hiába volt ott a csapatban a Pekingben már háromszoros aranyérmes Marte Olsbu Röiseland, aztán Eckhoff, hiányzott a szívember, Ingrid Tandrevold.

Nélküle a norvégok lecsúsztak a dobogóról, csak negyedikek lettek. A svédek győztek, az oroszoké az ezüst-, a németeké a bronzérem.

Sílövészet, női váltóverseny:

1. Svédország (Linn Persson, Mona Brorsson, Hanna Öberg, Elvira Öberg) 1:11:03.9 óra (0+6 lőhiba)

2. Oroszország (Irina Kazakevics, Krisztina Rezcova, Szvetlana Mironova, Uljana Nyigmatullina) +12.0 mp hátrány (1+7)

3. Németország (Vanessa Voigt, Vanessa Hinz, Franziska Preuß, Denise Herrmann) +37.4 (0+6)

4. Norvégia +50.7 (2+8)

5. Olaszország +1:33.1 perc (0+5)

6. Franciaország +2:13.0 (2+10)

Borítókép: a svédek végig uralták a versenyt (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.