A korábbi győri edző fontos pozíciót kapott Oroszországban

Azok után, hogy a Rosztov-Don korábbi edzője, Per Johnasson közös megegyezéssel szerződést bontott a csapatával, az orosz kézilabdaklub megnevezte a svéd edző utódját. A választás a korábbi másodedzőre esett: Hlavaty Tamás dolgozhat a tavalyelőtti BL-döntőssel.

Magyar Nemzet
2022. 03. 10. 13:39
null
Stine Oftedallal is dolgozott Győrben Hlavaty Tamás Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azok után egy nappal, hogy a Rosztov-Don közös megegyezéssel felmondta a 2020 augusztusában kinevezett svéd Per Johansson szerződését, az orosz sztárcsapat megnevezte a csapat új edzőjét. Az új szakember a felvidéki származású Hlavaty Tamás Per Johansson stábjában tevékenykedett, korábban Mosonmagyaróváron, majd a Győri Audi ETO-nál dolgozott. 

A Rosztov-Donnál 2018 óta számítanak a tudására, Hlavaty tagja volt a tokiói olimpián ezüstérmet szerzett orosz válogatott stábjának is.

Fotó: Twitter

Mivel minden orosz válogatottat és klubcsapatot, a Rosztov-Dont is kizárták az európai porondról, így hiába jutott be a negyeddöntőbe a Bajnokok Ligájában, nem folytathatja szereplését, a hazai bajnokság azonban továbbra is zajlik.

Borítókép: A felvidéki magyar edző munkája jelenleg az orosz bajnokságra és kupára korlátozódik (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.