Kyrgios tönkreverte az idei év egyik legjobbját

Nick Kyrgios mindössze három játékot engedélyezett Andrej Rubljovnak a Miamiban zajló ATP 1000-s tenisztornán. A női versenyben hullanak a kiemeltek, de Iga Swiatek továbbjutott, ezzel történelmet írt. Gálfi Dalma sérülés miatt feladta meccsét.

2022. 03. 26. 7:23
Nick Kyrgios tenisz
Miami 2022 Fotó: ATP Tour/Peter Staples
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az mindenki számára világos, hogy Nick Kyrgios ranglistahelyezése (102.) nem tükrözi híven a tenisztudását, ráadásul a balhéi mellett extravagáns játékáról ismert ausztrál teniszező a világ legjobbjai ellen érzi motiváltnak magát.

Ezt a miami kemény pályás versenyen Andrej Rubljov tapasztalta meg, aki 6:3, 6:0-s vereséget szenvedett a megállíthatatlan Kyrgiostól. Pedig Rubljov az egyik legjobb formában játszó játékos, mellett ő a másik férfi teniszező, aki egynél több ATP-tornát nyert már 2022-ben.

Kyrgios néhány órával azután nyújtotta ezt a teljesítményt, hogy kiderült: a múlt heti, Indian Wells-i produkciójáért 25 ezer dolláros büntetést kell fizetnie. A Nadal ellen elvesztett meccse után elhajított ütőjével veszélyeztetett egy labdaszedőt, valamint trágárságokat kiabált.

Megvan az új világelső

Ashleigh Barty váratlan visszavonulása után megüresedett a WTA-világranglista első pozíciója. Iga Swiateknek mindössze egy győzelemre volt szüksége Miamiban arra, hogy biztossá tegye: ő lesz az új éllovas. Nos, Swiatek nem hagyott sok kétséget: 6:2, 6:0-ra legyőzte a svájci Viktorija Golubicot.

Iga Swiatek a következő, április 4-i világranglista kiadásakor a tenisz első lengyel világelsője lesz.

Magyar szempontból sem fog rosszul mutatni a következő rangsor, ugyanis Bondár Anna és Udvardy Panna mellett immár Gálfi Dalmát is a top 100-ban jegyzik majd. Hasonlóra legutóbb 2012 júliusában volt példa, akkor Arn Gréta és Czink Melinda állt a legjobb 100 között.

Sajnos Gálfi miami menetelése keserű véget ért: Veronika Kugyermetova ellen elesett, a combját kellett ápolni, és végül az első szettben, 5:1-es hátrányban a magyar játékos feladta a meccset.

Borítókép: Nick Kyrgios szinte elmaradhatatlan láb közötti ütése (Fotó: ATP Tour/Peter Staples)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.