Király Gábor a pályán gratulált Schäfer Andrásnak Berlinben

Aktív részese volt a német Union Berlin csapatában a Hertha elleni 4-1-es győzelemnek Schäfer András, a magyar válogatott középpályás csereként beállva gólpasszt adott. A Nemzeti Sportnak felidézte a történteket, és elmondta, a Hertha legendája, Király Gábor személyesen gratulált neki.

2022. 04. 11. 11:14
Schäfer András
1. FC Union Berlin - VfB Stuttgart
12 March 2022, Berlin: Soccer: Bundesliga, 1. FC Union Berlin - VfB Stuttgart, Matchday 26, An der Alten Försterei. Berlin's Andras Schäfer (l) fights for the ball against Borna Sosa of VfB Stuttgart. Photo: Andreas Gora/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: SOREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jól teljesítettek a Bundesliga magyar labdarúgói. Így volt ezzel is, aki nagy presztízsű mérkőzésen, a berlini derbin léphetett pályára, amelyen a Hertha 74 ezer néző előtt fogadta az Uniont. Az előbbi a kiesés ellen harcol, és a városi vetélytárs újabb szöget ütött a koporsójába a 4-1-es győzelmével. Schäfer András a 62. percben az első gólt szerző japán válogatott, Haragucsi Genki helyére állt be, a magyar középpályás tizenkét perccel később mesterien indította a jobb szélen megiramodó Sheraldo Beckert, aki egy csellel otthagyta védőjét, majd ziccerből a kapu jobb oldalába lőtt.

 

 

Schäfer András a Nemzeti Sportnak elevenítette fel a történteket:

– Hihetetlen hangulat volt az arénában. Sohasem felejtem el ezt az estét, a negyedik Bundesliga-mérkőzésemen úgy nyertünk derbit, hogy gólpasszt adtam, vagyis kivettem a részem a sikerből. Csereként álltam be, motiváltan, és jól is ment a játék. Különösen fontos volt ez nekem, mert Berlinben egyelőre nem kapok teljes mérkőzéseket. A válogatottból olyan lelkiállapotban tértem vissza, ami befolyásolta a szombati teljesítményemet. De nem idegeskedem azon, hogy egyelőre jobbára csereként állok be az Unionnál, tisztában vagyok vele, egy új futballistának adott esetben nem hetekre, hanem hónapokra van szüksége, hogy beilleszkedjen a csapatba, illetve hogy alkalmazkodjon a bajnokság tempójához. Én ezen az úton lépegetek most előre.

 

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A magyar válogatott középpályás a sportlapnak elmondta azt is, hogy miként zajlik az ünneplés egy ilyen fontos győzelem után az Union Berlin öltözőjében. És elárulta azt is, hogy nem várt meglepetés is érte a pályán:

– Hosszasan ünnepeltünk a szurkolóink előtt, majd amikor az öltöző felé indultam, váratlanul magyarul szóltak hozzám. Király Gábor volt az, aki legenda Berlinben, nem lepett meg, hogy a pályára is beengedték. Korábban már találkoztunk, ezúttal is jót beszélgettünk, gratulált a győzelmünkhöz és a gólpasszomhoz.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Borítókép: Schäfer András (Fotó: Soren Stache/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.