Nem volt könnyű az elmúlt néhány hónapja a válogatott kapusunknak

Az Izrael elleni vb-selejtezőn szerepelt 225. alkalommal a férfi kézilabda-válogatottban Mikler Roland. A rutinos kapus szerint nem a görcs okozta a vártnál nehezebb győzelmet Izrael ellen, Mikler a távlati terveit is megfogalmazta.

Magyar Nemzet
2022. 04. 19. 9:01
Mikler Roland már készül az őszi Eb-selejtezőkre Fotó: Nemzeti Sport /Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szép jubileumhoz érkezett a magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa, Mikler Roland. A Pick-Szeged hálóőre az Izrael elleni vb-selejtezőn ünnepelte a 225. válogatottságát. Mikler a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy továbbra is szeretne a lehető legmagasabb szinten védeni, és addig jön a válogatottba, amíg számítanak rá, de fel van arra készülve, hogy idővel jönnek a fiatalok.

A 37 éves kapus dicsérte a vb-selejtezős ellenfelet. – Az idegenbeli meccs után bőven volt bennünk hiányérzet, ám az is igaz, hogy egyáltalán nem rossz csapat az izraeli. Kellemetlen a stílusa, játékosai alacsonyak, gyorsak, az irányítója pedig kifejezetten ügyes, kiválóan szervez. Nagy lövője ugyan nincs, azonban így is sikerült helyzeteket kialakítania mindkét mérkőzésen. Hullámzóan teljesítettünk, de a lényeg, hogy a minimális elvárásnak sikerült megfelelnünk, és kint vagyunk a világbajnokságon! – mondta a sportnapilapnak a tapasztalt kapus. 

Fotó: AFP

Mikler megjegyezte, hogy a tel-avivi egygólos győzelem után a visszavágón szerette volna a legtöbbet kihozni magából a válogatott, ami ugyan nem járt görccsel, de a bizonyítási vágy rátelepedett a csapatra. – Az elején mindent meg is tettek azért, hogy ez így is maradjon, míg mi a legjobbunkat szerettük volna kihozni magunkból, talán túlzottan is, bár azért nem görcsöltünk. Bennünk van a jó teljesítmény, ezt mindenképpen meg akartuk mutatni, a második félidőben remélhetőleg sikerült is – fogalmazott a 225-szörös válogatott, majd hozzátette, hogy az elmúlt időszak rosszabbul sikerült eseményein (a januári Eb-szereplésen, és a Szeged áprilisi BL-búcsúján) nem érdemes töprengeni, mert sűrű a versenynaptár, mindig van lehetőség javítani. 

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Mikler Roland is tudja, idővel átadja a helyét a fiataloknak (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.