Fölényes győzelemmel búcsúzott a BL-től a magyar csapat

Győzelemmel búcsúzott a Bajnokok Ligájától az OSC vízilabdacsapata. Varga Dániel együttese 15-9-re nyert a Steaua Bukarest vendégeként a B csoport utolsó fordulójának keddi mérkőzésén.

Magyar Nemzet
2022. 05. 10. 20:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már korábban eldőlt, hogy nem lesz két magyar csapat a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, mert bár a Ferencváros kiharcolta a részvételt az A csoportban, az OSC csak az ötödik helyen végzett a B jelű nyolcasban. Az újbudaiak idénybeli utolsó BL-mérkőzésének tehát nem volt tétje, így Vigvári Vince a találkozó előtt arról beszélt, a Steaua elleni meccs leginkább az FTC elleni bajnoki döntő második felvonására való felkészülésben játszhat fontos szerepet, emellett persze társaival szerettek volna győzelemmel búcsúzni a Bajnokok Ligájától.

Ennek első lépéseként két vendéggóllal kezdődött a mérkőzés a csoportutolsó bukarestiek otthonában, de a román pólósoknak sikerült visszakapaszkodniuk egy gólra az első negyedben. Bár a hosszú gólcsend nem ezt vetítette előre, a második játékrész is OSC-fölényt hozott. Öt percen keresztül egyik csapat sem talált be, Varga Dániel játékosai viszont ezután gyors egymásutánban három gólt is szereztek, amire a Steaua egy pontos lövéssel válaszolt, így 6-3-ra vezetett a magyar együttes a nagyszünetben.

A folytatásban az OSC egyre inkább az ellenfele fölé nőtt, négy góllal növelte az előnyét, ezután viszont a házigazda percei következtek, és végül csak egy találattal bizonyult jobbnak a vendégcsapat a harmadik játékrészben. Az újbudai gárda a zárónegyedet is megnyerte, összességében pedig 15-9-re múlta felül a bukarestieket. A magyar csapat tizenhat ponttal a B csoport ötödik helyén végzett, két ponttal maradt el a negyedik helyen továbbjutott Hannovertől. 

Az OSC legközelebb jövő szerdán, az FTC elleni bajnoki döntő második mérkőzésén ugrik medencébe. Az első meccs fölényes, 18-9-es ferencvárosi sikerrel zárult.

A zöld-fehérek szerdán (18.30) a Brescia ellen fejezik be a csoportkört a Nyéki Imre uszodában, és ugyan tanítványai már biztosították a helyüket a legjobb nyolc között, nem vehetik félvállról a mérkőzést. Jelenleg a második az FTC, azonban ha nem sikerül nyernie, visszacsúszhat akár a negyedik helyre is, ebben az esetben pedig mindjárt a negyeddöntőben összekerülne a BL-címvédő Pro Reccóval, amely idén is hengerel a kupasorozatban, tizennégy találkozójából tizenhárom győzelem mellett mindössze egyet veszített el.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 14. (utolsó) forduló:
Steaua Bukarest–OSC 9-15 (2-3, 1-3, 4-5, 2-4)
A magyar csapat gólszerzői: Manhercz 3, Salamon, Dala, Vigvári Vi. 2-2, Hárai, Sziládi, Burián, Bundschuh, Csacsovszky, Tóth M. 1-1

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.