időjárás 18°C Aurél 2022. október 5.
logo

Serena Williams ígéretének biztosan örülnek Amerikában

Magyar Nemzet
2022.06.29. 07:46 2022.06.29. 08:52
Serena Williams ígéretének biztosan örülnek Amerikában

Az egy év kihagyás után hatalmas meglepetésre vereséggel visszatérő Serena Williamsnek nem szegte a kedvét az első fordulós wimbledoni búcsú. A negyvenéves amerikai legenda a meccshiánnyal magyarázta a francia Harmony Tan elleni vereségét, és jelezte, mindenképpen szeretne elindulni az augusztus végén kezdődő US Openen. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy az idei volt-e az utolsó fellépése Wimbledonban.

Margaret Court megnyugodhat. No, nem mintha nagyon aggódott volna – bár ki tudja. A 2017-es Australian Openen aratott győzelme óta a 24. Grand Slam-győzelmét hajszoló Serena Williams Wimbledonban sem tudta utolérni Court-t. 
Pedig a negyvenéves amerikai nagyasszony derekasan küzdött, meccslabdája is volt, a döntő szett rövidítésében önkívületben játszva 4-0-ra vezetett, de a ranglistán 115. francia Harmony Tan megfordította a meccset. 

A győztes boldogan értékelt élete legnagyobb győzelme után.  Serena egy szupersztár. Amikor megláttam a wimbledoni sorsolást, arra gondoltam, hogy Úristen, tényleg Serenával fogok játszani. Boldog leszek, ha valahogy összekaparok egy-két játékot – mondta a 7:5, 1:6, 7:6-os győzelme után a 24 éves francia, aki a korábbi wimbledoni döntős, Natalie Tauziat irányításával készül. 1998-ban jutott el a fináléba Tauziat, abban az évben játszott először a füves pályán tornán az akkor 16 éves Serena Williams, és menetelt egészen a harmadik fordulóig. Tan az idő tájt kilenc hónapos kisbaba volt. Belegondolni is bizarr.

Az élete meccsét játszó Tan bravúros ütését még Serena is megtapsolta: 

Huszonnégy évvel később Tan legyőzte Serenát. A vesztes a meccshiánnyal magyarázta a vereséget.  Ha hétről hétre vagy akár háromhetente játszottam volna Wimbledon előtt, akkor bizonyos helyzeteket könnyebben meg tudtam volna oldani. Ezzel együtt úgy éreztem, hogy nem ment rosszul a játék, ugyanakkor lehet, hogy néhány kulcsfontosságú pontot másképp, sokkal határozottabban játszottam volna – mondta a kedd esti meccse után a legyőzött.

Az újságírók többsége arra volt leginkább kíváncsi, látjuk-e még valaha Wimbledonban az amerikai legendát, vagy az idei volt az utolsó fellépése a füves pályás szentélyben. És persze szóba jött az augusztus 27-én rajtoló US Open is. – Wimbledon? Ez egy olyan kérdés, amire nem tudok válaszolni. Nem tudom. Ki tudja? Ki tudja, hol fogok felbukkanni jövőre? Most arra koncentrálok, hogy belejöjjek a játékba, aztán majd meglátom, mit érzek. A US Open más: ott, otthon nyertem életem első Grand Slam-versenyét, és az első mindig különleges. Motivált vagyok, meg akarom magam mutatni New Yorkban – mondta Serena Williams.

Borítókép: Serena Williams idén is egy meccset játszott Wimbledonban (Fotó: AFP)

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.