Urbán Flórián vezetőedzőként tér vissza a magyar futballba

Rövid kihagyás után vezetőedzőként tért vissza a magyar labdarúgásba Urbán Flórián. Az egykori negyvenszeres válogatott futballista több klub kispadján ült már, most az NB III-as, a legutóbb a feljutásról lemaradt BVSC-Zugló csapatát irányítja.

Magyar Nemzet
2022. 06. 30. 7:59
Urbán Flórián Forrás: BVSC-Zugló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem érte el a célt, a feljutást az NB III-búl a BVSC-Zugló futballcsapata. Sorozatban a második idényét zárta ezüstéremmel, tavaly a Keleti, idén pedig a Nyugati csoportban, a Mosonmagyaróvár mögött. A klub vezetése ezért úgy döntött, az egy éve nagy reményekkel szerződtetett Buzsáky Ákos szerződését nem hosszabbítja meg, és már meg is találta az utódot, aki szintén ismert, válogatott futballista volt, ráadásul edzőként is tapasztaltnak számít.

 

 

A most 53 éves Urbán Flórián negyvenszeres válogatott, az élvonalban futballozott Újpesten, Győrben és Zalaegerszegen, az utóbbi klubbal bajnoki címet is nyert, és Belgiumban is több csapatnál megfordult. Edzőként többek között irányította a REAC-ot, a Pápát, a Felcsútot és a Vasast, valamint a svájci kispályás válogatottat is. Kisteleki István, a BVSC-Zugló szakmai igazgatója így indokolta a döntést:

– A célokon nem változtattunk, még annak ellenére sem, hogy a feljutás sokkal nehezebb lesz, mivel osztályozó is lenne még, ha bajnokok lennénk. Flórival Újpesten dolgoztam együtt, ahol a játékosom volt, és azt tapasztaltam, hogy az a típusú ember, aki a győzelemért, az egyesületért, a csapatért mindent megtesz. Szeretnénk visszahozni azt a régi BVSC-t, ami jellemző volt a klubra, amikor ez a csapat nagyon sikeres volt, vagyis, hogy rendkívül jó közösség is legyen, de szakmailag is megfelelő munkát végezzenek a játékosok. Ha ez megvan, akkor reméljük, hogy van esélyünk. Nyilván a keretet is meg kell erősítenünk ehhez, az már biztos, hogy a legutóbb 41 gólt szerző, a kölcsönjátéka után a III. Kerületi TVE-hez visszatérő Kokenszky Norbert helyére Horváth Roland érkezett a támadósorba.

 

 

A BVSC-Zugló a bajnokságban sokáig állt az elő helyen, ám egy rossz sorozattal a másodikra esett vissza, és utána már esélye sem maradt a visszaelőzésre. Urbán Flórián most azt vállalta, hogy elmarad a visszaesés.

– Az utóbbi időben kicsit eltávolodtam a labdarúgástól – mondta a szakember. – István keresett meg, ami nagy megtiszteltetés volt számomra, és aztán rövid idő alatt eldöntöttem, hogy nekivágok ennek a kihívásnak. Azért követtem az utóbbi időben is az NB III-at, és BVSC meccsen is voltam kint az előző szezonban. Szeretnénk elérni a klub által megfogalmazott célokat, és ezért mindent meg fogunk tenni. Alázat, rend, fegyelem, ezt képviseltem korábban is, és most is; a munkában hiszek. Úgy érzem, bölcsebb lettem, ma már másképp látom a világot, az azonban biztos, hogy gyűlölök veszíteni, és a csapat érdeke a legfontosabb.

Urbán Flórián már meg is kezdte a munkát a csapattal, a szerződése pedig bizonyos feltételek teljesülése esetén három évre szól. 

Borítókép: Urbán Flórián nyilatkozik az új munkájáról (Fotó: BVSC-Zugló)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.