időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Félnének a szlovák drukkerek? Aki eljön, aligha

Teveli Zoltán
2022.07.19. 22:08 2022.07.20. 08:04
Félnének a szlovák drukkerek? Aki eljön, aligha

A mostani állás szerint nem fog megtelni a vendégszektor a Ferencváros-Slovan Bratislava BL-selejtezőre. Ráadásul a visszavágóra is alig 5000 jegy fogyott eddig.

Pedig a szlovák klub ultracsoportja buszos utazást hirdetett meg, de a bejegyzéseik alapján messze nem jelentkeztek annyian, mint amennyire számítottak. Legutolsó, dühödt posztjukban szitkokat szórnak a "fotelszurkolókra", akik nem merték bevállalni az utazást, s ezzel pénzügyileg is kibabráltak a buszokat már lefoglaló szervezőkkel.

Mint emlékezetes, a 30 évvel ezelőtti, brutális rendőrattakkal tarkított találkozó után sem mert eljönni senki, egy tinédzser üldögélt csupán a vendégszektorban. 

 

Kevesen tudják, de akkor a fradisták azért nem hagyták teljesen annyiban a dolgot. A Slovan nemzetközi kupameccsein többször is feltűnt egy-egy transzparens, amely a téglamezei stadionban történtekre emlékeztette a jelenlévőket. Két esetben biztosan megtörtént: a Fradi-meccs utáni Milan-Slovanon Milánóban tartózkodó magyarok tettek ki egy transzparenst, s egy évvel később, Birminghamben, az Aston Villa-Slovan UEFA-kupa találkozón is feltűnt egy hasonló molinó.

Mindenesetre a jelek szerint a Slovan ultrái most sem annyira bevállalósak – persze ettől még az is lehet, hogy valahogy eladják a maradék vendégjegyet.

 

Ezzel együtt is érdemes észben tartani, hogy bár a budapesti találkozó kapcsán mindenki felfokozott érzelmeket vár, s a józan gondolkodásúak reménykednek benne, hogy elmarad a nagyobb balhé (a szlovák csapatbuszt már támadás érte), de ehhez azért két fél kell.

Márpedig a Slovan ultrái is hallattak már magukról éppen eleget. A magyar stadionokban egyáltalán nem jellemzőek már azok a jelenetek, amelyek 20-30 éve még előfordultak, a szlovák ligában azonban még a mai napig veszélyesebb a légkör. 

A Slovan helyi nagy riválisa, a magyarokat semmivel sem jobban kedvelő Spartak Trnava nagyszombati fanatikusaival előszeretettel csapnak össze, néhány hónappal ezelőtt a pályán kerekedett egy durva bunyó a felek között.

A korábbi években is számos balhéban benne voltak a slovanisták, nemzetközi mérkőzésen például Bécsben, a Rapid Wien ellen okoztak komoly botrányt.

A Slovan huligánjai természetesen az egyik legfőbb ellenségüknek a Ferencvárost tartják, és az sem véletlen, hogy a mostani budapesti utazást úgy harangozták be, hogy a „mongolokhoz" mennek.

És ha kevesebben is jönnek, mint arra önmaguk számítottak, az illetékeseknek érdemes lehet észben tartaniuk a vendégdrukkereket szállító buszok útvonalát, mert egy-egy rövid megállásnál lehetnek meglepetések ilyenkor.

Az biztos, hogy különleges futballélményre számíthatunk szerdán. Jó lenne, ha a ferencvárosi játékosok teljesítménye miatt lenne elsősorban így.

Borítókép: A labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágójában játszott Videoton FC - Slovan Bratislava mérkőzésre érkező szurkoló szlovák zászlót tart Székesfehérváron 2012. július 26-án. (Fotó: Koszticsák Szilárd)

FTC-Slovan

A botrány elmaradt, de az UEFA biztosan megbünteti a Fradit és a Slovant

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.