A City előnyről ikszelt, Guardiolát mégis feldobták a látottak

Vezetett, majd kétgólos hátrányba került a Manchester City, végül 3-3-as döntetlent játszott a Newcastle otthonában az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján.

Magyar Nemzet
2022. 08. 21. 20:29
Newcastle United vs Manchester City Pep Guardiola
epa10132267 Manchester City manager Pep Guardiola reacts during the English Premier League soccer match between Newcastle United and Manchester City in Newcastle, Britain, 21 August 2022. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúnya pofonokba futott bele a Newcastle a Manchester City elleni mérkőzéseken az előző idényben. Hazai pályán 4-0-ra, idegenben pedig 5-0-ra kapott ki a későbbi bajnoktól. Vasárnap ez a két futballcsapat nézett szembe egymással, és az első percek eseményei azt vetítették előre, hogy az égszínkékek ezúttal is nagy csapást mérhetnek a Szarkákra.

Ugyanis öt perc sem telt még el, amikor a City máris vezetést szerzett, amihez a Newcastle védői is asszisztáltak. tekerte a labdát a kapu előterébe, Nick Pope kiszolgáltatott helyzetbe került, mert Ilkay Gündogant senki sem őrizte, a német könnyedén a hálóba talált. (0-1)

Csak Pope-on múlott, hogy a félidő közepére nem duplázta, esetleg triplázta meg az előnyét, az angol hálóőr halmozta a bravúrokat. A kimaradt helyzetek pedig megbosszulták magukat, mivel a házigazda fokozatosan az ellenfele fölé nőtt, és a szünet előtt megfordította az állást. Előbb Allan Saint-Maximin beadását Miguel Almirón térddel piszkálta a kapuba (1-1), majd Callum Wilson egy kiugratást követően talált be. (2-1)

A második játékrészben is folytatódott a Newcastle parádéja, az 54. percben Kieran Trippier gyönyörű szabadrúgásgólt szerzett. (3-1)

A Cityt persze korai lett volna leírni. A hazaiakon egyre inkább megmutatkoztak a fáradtság jelei, a manchesteriek pedig nagyobb fokozatra kapcsoltak. két perc alatt akár ki is egyenlíthetett volna, azonban „csak” egy gól jutott neki a 61. percben (3-2), a másik próbálkozásánál a Pope néven elhíresült fal az útját állta.

Kevin de Bruynével viszont nem tudott mit kezdeni a Newcastle, a belga lelkesen osztogatta társainak a jobbnál jobb labdákat. A 64. percben Bernardo Silvát kínálta meg egy passzal, a portugál pedig ezután kilőtte a jobb alsó sarkot. (3-3)

Pep Guardiola csapata közel járt a győztes gól megszerzéséhez, ám többek között Haaland is nagy helyzetet puskázott el. A 3-3-as döntetlennel a Newcastle egy hatmeccses vereségsorozatot tört meg a City ellen, amely először hullajtott el pontokat az idényben. Így már csak az Arsenal mondhatja el magáról, hogy eddig makulátlan teljesítményt nyújt, az Ágyúsok három forduló után kilenc ponttal a tabella élén állnak.

– Newcastle kezd a bajnokság legkeményebb ellenfelei közé tartozni – magyarázta a mérkőzést követően Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere. – A Leeds ma legyőzte a Chelsea-t, a Premier League-ben nagyon nehéz feladata van mindenkinek. Ez is bizonyítja, hogy fantasztikus dolgokat értünk el az elmúlt öt évben, és egyben azt is, hogy mennyire nehéz dolgunk lesz a jövőben. Ez egy igazi futballmeccs volt. Ma egyszerűen nem nyerhettünk, de azt látni, ahogy a végsőkig küzd a csapatom, most elég nekem.

– A semleges szurkolóknak ez biztosan egy nagyon élvezetes meccs volt, de mi emellett szerettünk volna valamit elérni is, ahogy azt a játékosaim megérdemelték. Gyengén kezdtünk, nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna. A gól levette a nyomást a vállunkról, a szünet előtt remekül teljesítettünk. Mindent beleadtunk ezen a meccsen, és értékes pontot szereztünk – értékelt a Newcastle-t irányító Eddie Howe.

A harmadik fordulót hétfőn a Manchester United–Liverpool derbi zárja.

Premier League, 3. forduló:
Newcastle United–Manchester City 3-3 (2-1)
gólszerzők: Almiron (28.), Wilson (39.), Trippier (54.), ill. Gündogan (5.), Haaland (61.), Silva (64.)

További eredmények és program:
Leeds United–Chelsea 3-0 (2-0)
West Ham United–Brighton 0-2 (0-1)
Bournemouth–Arsenal 0-3 (0-2)
Crystal Palace–Aston Villa 3-1 (1-1)
Everton–Nottingham Forest 1-1 (0-0)
Fulham–Brentford 3-2 (2-1)
Leicester City–Southampton 1-2 (0-0)
Tottenham Hotspur–Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)

hétfőn játsszák:
Manchester United–Liverpool 21.00 (tv: Aréna 4)

Borítókép: Pep Guardiola (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.