A válogatott sikerei inspirálták a Fehérvár kölni győzelmét

Loic Nego, a Fehérvár és a magyar válogatott labdarúgója a Nemzeti Sportnak adott interjújában elárulta: ő végig bízott abban, hogy csapata képes lesz győzni a jóval esélyesebbnek tartott Köln otthonában. Ez sikerült is, 2-1-re nyertek, így a Vidi most előnyös helyzetből várhatja a párharc csütörtöki második mérkőzését, immáron hazai pályán.

Forrás: Nemzeti Sport2022. 08. 23. 15:15
NEGO Loic; FIOLA Attila; PINTO, Rúben
Köln, 2022. augusztus 19. Nego Loic (b), Rúben Pinto (k), Fiola Attila (j) és a Mol Fehérvár FC többi játékosa, miután 2-1-re gyõztek a labdarúgó Konferencia-liga negyedik selejtezõfordulójának elsõ, 1. FC Köln-Mol Fehérvár FC mérkõzésén Kölnben 2022. augusztus 18-án. MTI/EPA/Friedemann Vogel Fotó: Friedemann Vogel
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A nyolcadik idényét tölti Fehérváron. Kijelenthető, hogy a Köln elleni visszavágó lesz az egyik legfontosabb meccse a Vidiben?
– Inkább úgy fogalmaznék, hogy az elmúlt négy év legfontosabb mérkőzése vár ránk. Miután 2018-ban megnyertük a bajnokságot, a BL-selejtezősorozatban meg sem álltunk a rájátszásig, ott alulmaradtunk az AEK Athénnal szemben, de az Európa-liga csoportkörébe így is bejutottunk, és emlékezetes meccseket játszhattunk a Chelsea-vel és a PAOK-kal. Azóta csak egyszer jártunk olyan közel az egyik nemzetközi kupasorozat főtáblájához, mint most, nem csoda, hogy már nagyon várjuk a csütörtököt.

– Egy kérdés erejéig térjünk vissza a múlt csütörtökre. Utólag elárulhatja: hitt abban, hogy Kölnben nyer a Vidi?
– Igen! Amikor olyan mérkőzésre készülök, amelyen nem az én csapatom az esélyes, rendre arra gondolok, mit vittünk véghez a válogatottal az utóbbi egy-két évben. A nemzeti együttessel elért sikerek hatványozottan inspirálnak, a németországi találkozó előtt is azt mondogattam a társaimnak, bármi megtörténhet. Nem mintha motiválni kellett volna bárkit is, jó volt látni, hogy a vezetőedzőnkkel az élen mindenki maximálisan bízik a bravúrban. Michael Boris szüntelen azt hajtogatta, győzhetünk Kölnben. Igaza is lett.

– Hazai környezetben már nyerni sem kell…
– Nem biztos, hogy jó vége lenne, ha döntetlenre játszanánk. Tény, az előny nálunk van, de egy gól ezen a szinten nem sokat számít. Főleg akkor, ha olyan jó csapat az ellenfél, mint a Köln, amely a világ egyik legszínvonalasabb bajnokságában szerepel. S legyünk őszinték: a Bundesliga erősebb, mint az NB I, vagyis a papírforma szerint a németek az esélyesek. Mindamellett egyszer már megleptük őket, és a nekünk hatalmas segítséget nyújtó stábbal most azon dolgozunk, hogy még egyszer sikerüljön. Egyet ígérhetek: mindent elkövetünk a továbbjutásért. Remélem, telt ház előtt játszhatunk, már csak azért is, mert ezen a meccsen nemcsak Székesfehérvárért, hanem Magyarországért is küzdünk.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

 

Borítókép: A fehérvári játékosok öröme a Köln legyőzése után (Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.