A Fradi edzője szerint a Trabzonspor az esélyesebb a hazai El-rajton

Az idei első Európa-liga csoportkörös mérkőzésére készülő Ferencváros edzője, Sztanyiszlav Csercseszov és az egyik kulcsjátékosa, Kristoffer Zachariassen a Trabzonspor elleni meccs előtti sajtótájékoztatón leszögezte, az ellenfél kiváló erőkből áll, de a pályán szeretnék eltüntetni a két keret közötti különbséget.

Magyar Nemzet
2022. 09. 07. 14:11
20220907 Ferencváros Trabzonspor labdarúgás Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest elleni 6-0-s győzelem után kifogástalan a hangulat a Ferencvárosnál. A bajnokcsapat edzője, Sztanyiszlav már a csütörtöki Európa-liga csoportkörös bemutatkozásra hangol.

Csercseszov szerint kőkemény csoportba került a csapata, a Trabzonspor és a Crvena Zvezda is hazája bajnokcsapata volt az előző szezonban, a Monacót pedig senkinek sem kell bemutatni.

A Fradi szakvezetője reagált Kubatov Gábor azon mondatára, hogy az FTC-nek ki kell harcolnia a tavaszi folytatást, azaz a csoportban legalább a harmadik helyen kell végeznie. – Nekünk a pályán kell bizonyítanunk. Sportemberek vagyunk, minden meccset meg akarunk nyerni – rögzítette a célokat az orosz edző.

Majd rátért a legutóbbi három tétmeccsen egyetlen gólt sem kapott Trabzonsporra. – Rendkívül jól mennek át védekezésből támadásba, nekünk a kontratámadások adhatnak esélyt. Az a feladatunk, hogy nyomás alá helyezzük őket, mert csak így lehetünk sikeresek.

Csercseszov papíron a Fradinál négyszer olyan értékesebb kerettel rendelkező Trabzonsport tartja a holnapi meccs esélyesének, de ez nem jelenti azt, hogy a pályán ne tenne meg mindent a csapata a győzelemért.

Szóba került az Újpest elleni 6-0-s siker és az is, hogy a több remek formában levő csatára közül, ki kerül be a Ferencváros kezdőcsapatába. – Tudjuk jól, hogy mit jelent egy-egy ilyen történelmi revans, de mondhatom a Slovan elleni 4-1-es sikert is. Számomra mindkét meccs hasonló, ugyanígy három pontot ért a győzelmünk. Örülök, hogy a szurkolókat megörvendeztettük, a holnap tökéletes teszt lesz: megmutathatjuk, hogy mire vagyunk képesek az Európa-ligában. Ami a csatárainkat illeti: folyamatosan elemezzük a fizikális állapotukat, ez is szempont lesz a kezdőcsapat összeállításakor – fogalmazott az edző.

Kiderült, Csercseszov szövetségi kapitányként hatszor is dirigálta az orosz válogatottat Törökország ellen, és egyszer Trabzonban is megmérkőztek a felek, azt a meccset 2-1-re nyerte a jelenlegi Fradi-edző irányította Szbornaja.

A szezon eddigi tíz tétmeccsén öt gólt szerzett Kristoffer Zachariassen. A norvég középpályás elmondta, hogy a Trabzonspor jobban támad, mint ahogy védekezik, ezt a kielemzett meccsek tapasztalata alapján fogalmazta meg. A Ferencváros esélye a kontratámadásokban is rejlik.

Zachariassen a remek szezonkezdettel kapcsolatban úgy fogalmazott: igazán örömteli az, hogy hozzájárulhatott a csapat sikerességéhez, és további gólokkal és gólpasszokkal szeretne segíteni. A norvég labdarúgó a Monacót tartja a legkeményebb csoportellenfélnek, de a másik két riválist is erősnek véli. 

Szóba jött az Újpest elleni 6-0-s győzelem utóhatás. – A 6-0-s siker önbizalomfröccsöt jelentett. Jó kielemezni ezeket a meccseket, mert mindenből lehet tanulni, sőt erőt is lehet meríteni ebből a találkozóból. 

Borítókép: Csercseszov nehéz meccsre számít  a Trabzonspor ellen (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.