Botka Endre még nem éli bele magát a Fradi továbbjutásába

Az Európa-ligában két meccs után százszázalékos teljesítménnyel csoportelső Ferencváros védője, Botka Endre szerint a legutóbbi ellenfelüknél, a Monacónál gyorsabb, erősebb csapat volt a Trabzonspor, de a franciáknak gyorsabbak a támadói. A Fradi válogatott játékosa óvatosságra int: nem éli bele magát a csoportból való továbbjutásba.

Magyar Nemzet
2022. 09. 17. 9:43
Botka Endre
Budapest 20220908 Labdarúgás Europa Liga EL csoport mérkőzés FTC Ferencváros Trabzonspor Foto Szabó Miklós Nemzeti Sport A képen: Botka Endre Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

önkritikus: elismerte, hogy a Ferencváros kevesebbet nyújtott támadásban az AS Monaco elleni 1-0-ra megnyert csoportmeccsen, mint az első fordulóban a mérkőzés java részében tíz emberrel játszva a török Trabzonspor ellen a labdarúgó Európa-liga csoportkörében.

A válogatott labdarúgó szerint ahogy neki, úgy a csapattársainak is megjött az önbizalma, ezért bátrabban mernek vállalni látványos megoldásokat. – Az egész csapaton érezhető a magabiztosság, talán ezért merem én is elővenni az ilyen mozdulatokat. A többieken is érzem, hogy hisznek magukban, nincs mitől félni. Kisegítjük egymást, ha valaki elveszíti a labdát, ott a másik, aki visszaszerzi – nyilatkozta  28 éves játékos a Nemzeti Sportnak.

A Kispesten nevelkedett labdarúgó elmondta, hogy még nem érte el a teljesítőképessége csúcsát a csapata, még innen, a hibátlan rajt után is van előrelépés. Azonban önsorsrontással érne fel már most azon ábrándozni a csoportból való továbbjutásról. 

– Ha jól emlékszem, egy éve a Legia Warszawa is két győzelemmel kezdett a csoportjában, mégis kiesett. Nem szabad elkövetni azt a hibát, hogy elhisszük, már rendben vagyunk és hátradőlhetünk. Miért ne nyerjünk meg újabb és újabb mérkőzéseket? Igenis szeretnénk még több pontot szerezni! Ebben a csapatban még ennél is több van 

– mondta Botka a lapnak.

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

Borítókép: Botka Endre nem éli bele magát az El-csoportból való továbbjutásba (Fotó: Nemzeti Sport)  

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.