Meccslabdát hárított, több mint ötórás csatában nyert a tinisztár

Carlos Alcaraznak még mindig van rá esélye, hogy minden idők legfiatalabb világelsője legyen, miután maratoni küzdelemben legyőzte Jannik Sinnert a US Open negyeddöntőjében.

Magyar Nemzet
2022. 09. 08. 9:07
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz tenisz US Open 2022 Fotó: USTA/Andrew Ong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A US Open utolsó negyeddöntőjében a huszonegy éves Jannik Sinner és a tizenkilenc esztendős Carlos Alcaraz csapott össze. A spanyol arra hajt New Yorkban, hogy minden idők legfiatalabb világelsője legyen, viszont az elmúlt hónapokban kétszer: a wimbledoni nyolcaddöntőben, majd az umagi fináléban is kikapott az olasztól.

Eleinte Alcaraz volt fölényben, az első játszmát viszonylag simán nyerte, majd négy szettlabdája volt a 2-0-s előnyhöz. Ezeket nem tudta kihasználni, Sinner pedig tie breakben egyenlített. Hasonló volt a harmadik játszma kimenetele is: adogatott érte a spanyol, de ez is tie breakbe torkollott, ott pedig Sinner pontot sem engedélyezett ellenfelének.

Még nagyobb gödörbe került a negyedik játszmában Alcaraz a korai brékhátránnyal. Sinner meccslabdáig is eljutott, de azt nem tudta értékesíteni.

Sinner ismét elbukott a negyeddöntőben (Fotó: Getty Images/Al Bello)

Alcaraz fordított, 7:5-tel kiharcolta a döntő játszmát, és ott sem zökkentette ki, hogy brékhátrányba került, továbbjutott, és életében először – de minden bizonnyal nem utoljára – Grand Slam-elődöntőt játszhat.

Valószínűleg sok nagy meccset vívnak még egymás ellen ők ketten, az első GS-elődöntőre viszont Sinnernek még várnia kell, pedig már mind a négy GS-tornán eljutott a legjobb nyolc közé, de mind a négy helyszínen elveszítette az első negyeddöntőjét.

Még rosszabb a mérlege ebben a fázisban Andrej Rubljovnak, immár 0-6, miután három játszmában kikapott Frances Tiafoe-tól. Az amerikai pedig minden bizonnyal amiatt sem bánkódik, hogy Alcaraz egy 5:15 órás meccsel a lábában kezdi majd ellene az elődöntőt.

US Open, negyeddöntők

Férfiak

Alcaraz (spanyol, 3.)–Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3
Tiafoe (amerikai, 22.)–Rubljov (orosz, 9.) 7:6, 7:6, 6:4

Nők

Swiatek (lengyel, 1.)–Pegula (amerikai, 8.) 6:3, 7:6
Szabalenka (fehérorosz, 6.)–Plísková (cseh, 22.) 6:1, 7:6

Borítókép: Carlos Alcaraz maratoni ütközetet nyert meg (Fotó: USTA/Andrew Ong)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.