Újabb országos csúcs, cél a hazai világbajnokság

Takács Boglárka tovább faragta saját rekordját száz méteren a keddi pápai nemzetközi versenyen, 11,31 másodperces időeredménnyel ért célba.

Magyar Nemzet
2022. 09. 07. 9:45
TAKÁCS Boglárka
München, 2022. augusztus 15. Takács Boglárka (j) és a német Rebekka Haase a nõi 100 méteres síkfutás selejtezõjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon, az Olimpiai Stadionban 2022. augusztus 15-én. MTI/AP/Martin Meissner Fotó: MTI/AP/Martin Meissner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Takács Boglárkának nagyszerű éve van. A huszonegy éves sprinter májusban megdöntötte a 2004 óta érvényes 100 méteres magyar csúcsot, majd elődöntőt futott első felnőtt világversenyén, a müncheni Európa-bajnokságon.

Takács már a bajor fővárosban is jelezte, hogy még jobb időeredményt érez magában, és ezt kedden, a Pápán rendezett nemzetközi versenyen meg is valósította.

Takács Boglárka 11,31 másodpercre javította a magyar csúcsot, azaz további hat századmásodpercet faragott a rekordból, ami a klasszikus távon egészen nagy különbség.

Persze a maximalista futó rögtön jelezte, hogy még ennél is sokkal jobb időre vágyik.

– Ahhoz képest, hogy nem éreztem egy igazán jó futásnak, ez egy nagy meglepetés számomra. Az elején beragadtam, de az edzőm, Németh Roland szerint a végén is maradt még benne. Így akár a tizenegy másodperc alatti idő is összejöhet, de ahhoz még sokat kell dolgozni, szóval most szombaton még nem várom ezt magamtól.

A folytatáshoz viszont hatalmas pluszenergiát ad és ez a hazai pályának, a magyar közönségnek is köszönhető, hiszen ez mindig nagyon sokat jelent számomra. Remélem, kijutok a jövő évi budapesti vb-re és akkor ott is átélhetem, hogy nagyobb tapsot kapok, mint akár egy olimpiai bajnok

– fogalmazott Takács Boglárka a magyar sportági szövetség honlapjának.

Takács mellett egyéni csúcsot ért el a pápai viadalon a legrövidebb távon Csóti Jusztina (11,47 mp) is, míg férfi 400 m-en három versenyzőnk is pályafutása legjobb eredményét érte el: Molnár Attila 46,67-re, Steigerwald Ernő 46,73-ra, Wahl Zoltán 46.80-ra javított egyéni rekordját.

Bartha-Kéri Bianka esetében az egyéni csúcs győzelemmel is párosult Pápán, 800 m-en 2:00,29 perces eredményt ért el. Hazai győzelem született még női súlylökésben (Márton Anita, 16,85 m), női 400 gáton (Molnár Janka, 56,71 mp), női kalapácsvetésben (Gyurátz Réka, 70,18 m), férfi kalapácsvetésben (Rába Dániel, 74,04 m) és férfi diszkoszvetésben (Szikszai Róbert, 61,46 m) is.

Borítókép: Takács Boglárka a müncheni Európa-bajnokság után is megőrizte jó formáját (Fotó: MTI/AP/Martin Meissner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.