Bezár a Váci Sportcsarnok, költöznek a női kézisek

Bizonytalan ideig a Győri Audi ETO KC elleni mai összecsapás lesz a Praktiker-Vác női kézilabdacsapatának utolsó mérkőzése a Váci Sportcsarnokban, amely november 1-jén átmenetileg bezár.

Magyar Nemzet
2022. 10. 12. 11:50
20220911 Békéscsaba EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE – PRAKTIKER-VÁC NB I.-es női kézilabda mérkőzés Fotó: Für Henrik FH Békés Megyei Hírlap Képen: #80 LANISTANIN MARIJA Fotó: Für Henrik/Békés Megyei Hírlap
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a tervek szerint legkorábban márciusban térhetnek vissza csapatai a sportcsarnokba. A következő hónapokban a felnőtt-, valamint az utánpótláscsapatok mindennapos edzései mellett ez a felnőttegyüttes minimum hét NB I-es mérkőzését is érinti. A klub feltérképezte a szóba jöhető helyszíneket. A közelben nincs megfelelő kapacitású sportcsarnok, így az átmeneti időszakban nem csupán az edzéseket, hanem a hazai meccseket is a váci Dunakanyar Kézilabda Akadémia 120 fő befogadóképességű sportcsarnokában bonyolítják majd le, ahol egyébként már eddig is tartották a csapatok edzését. A jegyek értékesítése ezért korlátozott lesz, a vendégcsapatoknak a klub nem tud belépőt biztosítani.

Öröm az ürömben, hogy a decemberben esedékes Európa-liga-selejtező Váci Sportcsarnokban történő megrendezésének engedélyezésére ígéretet kapott a klub az önkormányzattól, így a tervek szerint egy napra átmenetileg újra kinyithat majd a sportcsarnok.

 

Nem a váci sportcsarnok a növekvő energiaárak egyetlen áldozata.

 

Már korábban bejelentették, hogy Makón bezár a tanuszoda és a sportcsarnok, sőt a város NB III-as labdarúgócsapata visszalép a bajnokságtól. Hasonló döntést hoztak Balassagyarmaton, és bezár a biharkeresztesi, valamint a solymári sportcsarnok is.

A nagyobb városokat sem kíméli a válság. December elsejétől márciusig Szolnokon nem csupán a Tiszaligeti és a Véső úti Sportcsarnok zár be, hanem a Szigligeti Színház, valalmint a reptér is. Mi több, három óvoda is üres lesz télen, a gyerekeket más intézményekbe helyezik el. A közvilágítást pedig péntek és szombat kivételével éjfél és hajnali négy óra között lekapcsolják.

A lajstrom nem teljes, s félő, hogy a következő hetekben tovább bővül.

Borítókép: Védekeznek a váciak. Nem csak a pályán támadnak gondok (Fotó: Für Henrik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.