Callum Styles mentette meg góllal a magyar légió jó hírnevét

Viszonylag csendes hetet zártak a magyar válogatott légiósai. Szoboszlai Dominik egyre jobb formában futballozik, gólpasszt adott, akár csak Ádám Martin, aki vesztes meccs után ünnepelhetett a csapata szurkolóival bajnoki címet. Callum Styles megszerezte az első gólját a Millwallban.

2022. 10. 24. 7:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hete volt az Ulszan Hyundai hőse. Csereként beállva gólpasszt adott, majd győztes gólt lőtt, a csapata pedig azzal a sikerrel bajnok lett. A magyar csatárnak ez volt az első aranyérme, és a héten interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyben részletesen beszélt a dél-koreai élményeiről, és előrevetítette, hogy az utolsó fordulóban hazai pályán biztosan futballünnep lesz. 

 

Ha az eredményt nézzük, akkor nem lett az, mert az Ulszan kikapott. A 27 éves, nyolcszoros magyar válogatott támadó ezúttal kezdőként kapott lehetőséget a Csedzsu ellen, és a 43. percben újabb asszisztot jegyezhettünk fel a neve mellé. A félpályánál jól tartotta meg a labdát, majd még a saját térfeléről indította a szólóba kezdő Li Csung Jongot. A vendégek azonban elrontották a fiesztára készülő Ulszan örömét, ugyanis előbb a második félidőben egyenlítettek, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezték. Ádámnak összességében ez volt a 14. mérkőzése, kilenc találattal és négy gólpasszal zárt a dél-koreai bajnokságban.

 

Furcsa meccset játszott Cipruson ugyanis az Ominia Nicosia találkozója a Nea Szalamisszal hétfőn kezdődött, és kedden ért véget. Az ok a pályára zúduló eső volt, végül a Nea nyert 2-1-re, a magyar válogatott védő végigjátszotta a mérkőzést. Szombaton is ott volt végig a csapatában, de sok öröme nem telhetett benne, mert akkor a Pafosz vendégeként 3-0-ra kapott ki az Omonia. Gyurcsó Ádám kezdett az AEK Larnacában az APOEL otthonában, a 71. percben lecserélték, a csapata pedig 1-0-s vereséget szenvedett.

Ahogy Magyarországon, úgy több más országban is kupafordulót rendeztek a hét közben. Ezek közül feltétlenül meg kell említeni a Szlovák Kupát, amelyben a Dunaszerdahely kínos eredményt elérve kiesett, miután 2-1-re kikapott Homonnán. A klub vezetősége nem ment el szó nélkül a kudarc mellett, és két játékosát, köztük a magyar válogatott Balogh Norbertet kitette a keretből. Vasárnap a DAC a bajnokságban a Zólyombrézót látta vendégül, és bár nem játszott jól, 2-1-re nyerni tudott. Kalmár Zsolt a sárga lapjai miatt nem játszhatott, Szánthó Regő kezdett, és a 77. percig lehetett a pályán. 

 

 

A Német Kupában az RB Leipzig a másodosztályban tengődő Hamburgot fogadta, és győzte le simán 4-0-ra. sérült, és is kezdett, előbbit a szünetben cserélték le, nyilván pihentetés miatt, utóbbi pedig nagyon jól futballozott, és a 60. percben lejött, szintén azért, mert már megtette a dolgát a meccsen, és az edzője spórolt az erejével. Erre szükség is volt, mert a csapat roppant nehéz helyzetbe került a szombati bajnoki meccsén Augsburgban. 

A hazai együttes a 64. percig már 3-0-ra elhúzott, a lipcseieknek onnan kellett felállniuk, tíz perccel később André Silva – a Szoboszlaitól kapott jó labdából – szépített, majd az utolsó percekben gyors egymásutánban Nkunku és Novoa is betalált, így Marco Rose együttese a sírból megmentett egy ponttal utazhatott haza, 3-3 lett a vége. 

már stabilan tagja az Union Berlin kezdőjének, a Heidenheim ellen 2-0-ra megnyert kupameccsen a magyar középpályás 71 percet töltött a pályán, majd vasárnap végigjátszotta a Bochum elleni bajnokit. Az Union az első, a Bochum az utolsó helyen állt a találkozó előtt, mégis a hazai csapat nyert 2-1-re, és egy hellyel feljebb lépett a tabellán. Schäferék maradtak az élen, de már csak egy pont az előnyük a Bayern München előtt. 

Callum Styles számára különleges volt a múlt hét. Szerdán még nem történt semmi különleges, a Millwall hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Watfordot, a magyar válogatott támadó a 60. perctől volt részese a sikernek, majd vasárnap a csapata a West Bronwich Albiont látta vendégül. A WBA szerzett vezetést, majd a Millwall egyenlített, és ez volt Callum Styles első gólja a londoni együttesben, amely végül 2-1-re meg is nyerte a meccset.

 

Svájcban két forduló is lezajlott a héten. Szalai Ádámról már nem kell említést tennünk, a magyar válogatottól elköszönt csatárról elmondta a Basel vezetőedzője, hogy már nem számít rá. Így az országban maradt egyetlen aktív magyarként Bolla Bendegúz, aki ott volt a Grasshoppers védelmében otthon a 3-2-es kudarccal végződött Servette elleni meccsen csütörtökön, majd vasárnap Zürichben is végigjátszotta a találkozót, és így okkal örülhetett a 4-1-es győzelemnek. 

Balogh Botond is kilencven percet kapott az Olasz Kupában, a másodosztályú Parma vele a csapatban győzte le 1-0-ra a Barit. Szombaton a bajnokságban viszont a kispadot koptatta, akkor a Parma 1-0-ra kikapott a Südtiroltól. A Pisa Nagy Ádámmal a középpályán gólokban gazdag meccsen 4-2-re verte a Modenát. A török élvonalban biztos tagja a Fenerbahcénak, a csapata 1-0-ra nyert hazai környezetben a Basaksehir ellen. Hollandiában vesztes csapat tagja volt, az AZ Alkmaar 2-1-re kapott ki az Excelsior otthonában. 

ezúttal nem szerzett gólt a Philadelphia Unionban, de benne volt a győztes találatban, a csapata az MLS rájátszásában a Cincinnatit győzte le 1-0-ra, és ezzel a Keleti főcsoport döntőjébe jutott, ahol a hét végén a New York City ellen játszik majd a liga nagydöntőjéért, amely Montrealban tudott nyerni vasárnap 3-1-re. Ez óriási lehetőség a magyar válogatott támadó számára.

Borítókép: Ádám Martint okkal nem izgatta, hogy a csapata vereséggel zárta a bajnokságot (Fotó: Ulszan Hyundai)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.