Gazdag Dánielék vették az első akadályt az MLS rájátszásában

A Philadelphia Union hazai pályán 1-0-ra legyőzte az FC Cincinnatit az észak-amerikai profi liga, az MLS rájátszásának az első körében, és ezzel bejutott a Keleti főcsoport döntőjébe, Gazdag Dániel is részt vállalt a vezető gólból.

Magyar Nemzet
2022. 10. 21. 8:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon nagy részt remeklésének is köszönhetően a Philadelphia Union megnyerte az alapszakaszt az észak-amerikai profi liga, az MLS Keleti főcsoportjában. Így a csapat hazai pályán kezdhette meg a rájátszást, az ellenfele az FC Cincinnati volt, az alapszakaszban 22 gólig és tíz gólpasszig jutott magyar válogatott középpályás természetesen ott volt a csapata kezdőjében. Ezúttal nem talált be a kapuba, de részese volt annak az akciónak, amelynek a végén Flach megszerezte a vezetést, és mint kiderült, a győztes gólt: egy remek kényszerítővel ő vezette be a labdát a tizenhatoson belülre, és bár fennakadt a védőkön, nem tudtak felszabadítani a vendégek, Flach így került helyzetbe. Gazdag Dániel végig a pályán volt, a 81. percben kapott egy sárga lapot.

 

A Philadelphia Union a Keleti főcsoport döntőjében jövő hétvégén lép pályára a most vasárnap megrendezésre kerülő Montreal–New York City mérkőzés győztesével. Az MLS nagydöntőjét, a két főcsoportgyőztes között november 5-én rendezik. A nyugati elődöntőben a Galaxyt legyőző Los Angeles FC az Austin–Dallas párharc továbbjutójával találkozik majd.

Borítókép: Gazdag Dániel a kisfiával a karjaiban ünnepelte a továbbjutást (Fotó: Facebook.com/Philadelphia Union)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.