Továbbra is nyeretlen a Vasas az NB I-ben

Hiába szerezte meg a vezetést és alakított ki jóval több helyzetet a Vasas, mint a Zalaegerszeg, nem tudott nyerni hazai pályán a labdarúgó NB I kilencedik fordulójában. A Vasas az utolsó előtti, a ZTE a hatodik helyről várja a folytatást.

Magyar Nemzet
2022. 10. 01. 21:30
null
20221001 Vasas ZTE Zalaegerszeg Nemzeti Sport Török Attila Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nyolc mérkőzésen öt pontot szerzett sereghajtó Vasas a hatodik helyen álló Zalaegerszeget fogadta az Illovszky-stadionban a labdarúgó NB I 9. fordulójában. Az edzőváltás óta Kondás Elemér irányításával a Vasas kikapott az Újpesttől, majd a Kozármisleny elleni edzőmeccsen készült fel az újabb fordulóra.

Az első félidő jelentős része mezőnyjátékkal telt, Andó-Szabó Sándor játékvezető három percen belül kiosztott három sárga lappal igyekezett megfékezni az indulatokat. A szünet előtt pár perccel megszerezte a vezetést a Vasas: Andó-Szabó jól alkalmazta az előnyszabályt, a labda Berecz Zsomborhoz került, aki középre lőtte. A labda Holender elé pattant, a válogatott szélső 7 méterről kapura lőtt. A labda Kálnoki-Kis lábán irányt változtatott, ez becsapta Demjént, és a bal alsó sarokban kötött ki.

A szünet után pontrúgásból egyenlített a ZTE: Gergényi beívelése után Lesjak Silyét megelőzve, 4 méterről a bal felső sarokba küldte a labdát. Kisvártatva újra előnyhöz juthatott volna a Vasas: Berecz tanári kiugratásával Hinora Kristóf lépett ki a védők közül, kicselezte a kapujából kifutó Demjént, majd kissé kisodródva az oldalhálóba lőtt. 

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Bő fél órával a meccs vége előtt felpörögtek az események: a megsérült Pátkait Hidi váltotta, majd csak Andó-Szabó játékvezető jóindulatának köszönhette a sárga lapos Sankovic, hogy a szabálytalansága után a pályán maradhatott. Kisvártatva szép Vasas-akció futott végig a pályán, a végén Berecz átlépte a labdát, az érkező Vida Máté ellőtte a labdát a kapu mellett.

Meshack lövésével éledezett a ZTE, de a lövést biztosan fogta Jova. Egyik csapat sem törődött túl sokat a középpályás védekezéssel, így nyílt küzdelem alakult ki. A 79. percben Ihrig-Farkas Sebestyén tévesztette el a kaput egy ígéretes oldalról befelé kanyarodó szabadrúgás után. A hajrában a Vasas nagyobb erőket mozgósított a győztes gól megszerzéséért, de Radó András lövését Demjén kapus védte. Az utolsó szó a ZTE-é lehetett volna, de Meshack túlságosan önző volt létszámfölényes helyzetben, a kísérlete a kapu közepébe tartott, Jovának nem okozott gondot hárítani. 1-1 lett a vége.

A Vasas még nyeretlen a labdarúgó NB I-ben, a ZTE-nek nem tragédia a döntetlen, Ricardo Moniz csapata tartja magát a középmezőnyben.

Labdarúgó NB I, 9. forduló.

Vasas–Debrecen 1-1  (1-0), Illovszky Stadion, 1770 néző, v.: Andó-Szabó. Gólszerzők: Holender (44.) illetve Lesjak (54). 

Újpest–Kisvárda 4-0 (3-0), Szusza Ferenc Stadion, 1984 néző, v.: Pintér. Gólszerzők: Vranjanin (31., öngól), Goure (36., 45+1.), Simon K. (68.). Piros lap: Kovacic (59.), Ötvös (93.).

Debrecen–Bp. Honvéd 4-3 (3-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4512 néző, v.: Erdős. Gólszerzők: Babunski (15.), Baráth (26.), Bódi (32.), Lagator (48.), illetve Domingues (53.), Samperio (70., 11-esből), Jónsson (72.). Piros lap: Gomis (91.).

Pénteken játszották: Mezőkövesd–Paks 1-2 (1-0), Mezőkövesd, 1200 néző, v.: Antal. Gólszerzők: Drazic (1.), illetve Varga B. (56.), Bőle (64.).

A vasárnapi program: Kecskemét–Ferencváros 16.30 (M4 Sport), Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 18.45 (M4 Sport)

Borítókép: A küzdőszellemre nem volt panasz (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.