Kilencven gól, döbbenetes idénycsúcs a magyar kézilabdában

Látványos gólparádét hozott a Veszprém–FTC mérkőzés a férfi-kézilabdabajnokságban. A hazaiak esélyeshez méltóan nyertek, de a vendégek is hozzájárultak ahhoz, hogy élvezetes legyen a mérkőzés. A Veszprém 50-40-re győzött, ami idénycsúcs.

Magyar Nemzet
2022. 11. 17. 19:13
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A védekezéssel egyik csapat sem törődött különösen, a meccs elejétől potyogtak a gólok. Az FTC sokáig vezetett, s nemcsak egy-egy góllal, hanem eleinte hárommal is, a Veszprém a 12. percben fordított. A zöld-fehérek sokáig ezután is tartották a tempót az esélyesebb ellenféllel szemben, de azért érvényesült a különbség. Már szünetre olyan részeredmény alakult ki (25-21), ami végeredménynek is megtenné.

Az 50. perc környékén eljátszhattunk a gondolattal, hogy akár a száz gól is összejöhet, de aztán visszavettek a gólgyártásból a csapatok, különösen a hazaiak, akiknél a hajrára a fiatalok is lehetőséget kaptak. Végül 50-40-re győzött a Veszprém, ami idénycsúcs, s nem csak a magyar bajnokságban.

A Bajnokok Ligájában inkább már az a szokatlan, ha a győztes csapat nem éri el a harminc gólt, a negyven azonban már ott is ritkaság, az ötven pedig elérhetetlennek tűnik. A 2022–23-as évadban a BL-ben a B csoportban a Kielce–Kiel meccsen született a legtöbb gól, amikor a lengyel csapat 40-37-re nyert.

A zömében magyarokra építő FTC jól állta a sarat Európa egyik legjobbjával szemben, de azért azt is leszűrhettük, hogy mi a különbség az ígéretes és az érett, profi játékosok között.

A Veszprém kilenc forduló után is százszázalékos, a Fradi öt győzelemmel és négy vereséggel a hatodik.

„Iszonyatosan sok”

A két edző kölcsönösen dicsérte egymás csapatát a mérkőzés után.

Momir Ilic (Veszprém): Először is gratulálok a játékosaimnak a sikerhez és természetesen nagy elismerés illeti Pásztor István csapatát is a küzdelemért! Kilencven gól egy mérkőzésen iszonyatosan sok. Nagy tempójú találkozó volt, ahol rengeteg lerohanás gól született. Nem voltam elégedett a védekezésünkkel, hiszen negyven gólt kaptunk. 

Pásztor István (FTC): Természetesen gratulálok a házigazdáknak. Szerintem ez mindkét csapatnak jó felkészülés volt. Momir Ilic percen keresztül tudta motiválni a játékosait, így végig nyomták a meccset. Mi kedden idegenben lépünk pályára Franciaországban, amihez, úgy gondolom, tényleg egy nagyon jó felkészülés volt a mai. Bebizonyosodott viszont, hogy egy ilyen szintű beálló, átlövő páros kapcsolat ellen nem elég feszes a védekezésünk. Nagyon örülök, hogy be tudtuk nevezni Bedák Dominikot, junior korú jétkosunkat, aki két gólt is szerzett a mai összecsapáson. 

Borítókép: Andreas Nilsson 11 góllal volt a legeredményesebb (Fotó: Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.