Nem kap pluszjuttatást a nagykövetté kinevezett Gyurta Dániel

Novák Katalin köztársasági elnök rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott az úszásban olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dánielnek, aki a Nemzeti Sportnak nyilatkozott.

Magyar Nemzet
Forrás: Nso.hu2022. 11. 24. 10:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Mit takar az, hogy rendkívüli és meghatalmazott?
– Utazó nagyköveti pozíciót jelent, egészen konkrétan a nemzetközi olimpiai mozgalommal való kapcsolattartásért felelős nagyköveti megbízatást. Az eddigi sportdiplomáciai feladatkörömhöz képest ez újabb lépcsőfok, hiszen ezzel a nemzetközi színtéren is jelentősen bővülnek a teendőim. A magyar sport meghosszabbított kezeként, utazó nagyköveteként külföldön képviselem a hazámat és a magyar olimpiai mozgalmat.

– Ezen a világ minden táját értsük, vagy elsősorban Lausanne-t, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelyét?
– Elsősorban Lausanne-t. A nagyköveti kinevezés elősegíti, hogy még hatékonyabban képviselhessem külföldön a magyar sportot. Olimpiai bajnok vagyok, tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, ám nagykövetként dolgozni és segíteni Magyarországot még többet jelent. Kifelé is, és persze nekem is megtiszteltetés. Úgy vélem, hogy Novák Katalin elnök asszony és Szijjártó Péter miniszter úr a kinevezéssel az eddigi munkámat is elismerte.

– Eddig főtanácsadóként dolgozott Szijjártó Péter mellett. Mi tartozott a feladatköréhez, és a kinevezésével hogyan bővül a munkaköre?
– Lassan több mint négy éve koordinálom a Külügyminisztériumhoz kapcsolódó sportügyeket, elsősorban azokat, amelyek a külképviseleteken és a sportdiplomácián keresztül kapcsolódtak az intézményhez. Ezek a feladatok megmaradnak, azonban a kinevezésnek köszönhetően mostantól másfajta rangban képviselhetem a magyar sportot itthon és külföldön egyaránt. Tulajdonképpen sportolóként is ezt tettem, hiszen a szívem fölött ott volt a magyar címer, és azért dolgoztam, hogy Magyarországnak szóljon a Himnusz a világversenyeken. Nagykövetként új minőségben folytathatom az ország, a magyar sport képviseletét. A kinevezésnek hála még több helyen sokkal intenzívebben tudom majd tartani a kapcsolatot a nagy nemzetközi szövetségekkel, ami jelentős versenyelőnyt jelenthet a hazai sportdiplomáciának.

– A munkakörének bővülése, az, hogy nagyköveti rangot kapott, jár pluszjuttatással?
– Semmiféle anyagi pluszjuttatással nem jár. Ahogy mondtam, ez lehetőség, aminek hála még hangsúlyosabban, még aktívabban képviselhetem a magyar sportot és végezhetem a sportdiplomáciai érdekérvényesítést a nemzetközi porondon.

A teljes interjú ITT olvasható el.

Borítókép: Gyurta Dániel újabb lépcsőfokot lépett (Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.