A lengyel tizenegyesölőről dalt írtak Londonban + videó

A katari világbajnokság eddigi legjobb kapusa, a lengyel Wojciech Szczesny két tizenegyest is kivédett a csoportkörben. A Juventus kapusának a megítélése kétes: a bravúrok és az őrült bakik egyaránt jellemzőek a teljesítményére.

Magyar Nemzet
2022. 12. 01. 9:46
null
Poland's goalkeeper #01 Wojciech Szczesny (L) saves the penalty shot by Argentina's forward #10 Lionel Messi (top R) during the Qatar 2022 World Cup Group C football match between Poland and Argentina at Stadium 974 in Doha on November 30, 2022. (Photo by Glyn KIRK / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wojciech Szczesny szerény kapus. A szerencsével magyarázta, hogy sikerült kivédenie büntetőjét az Argentína elleni 2-0-ra elveszített, de végül lengyel továbbjutást eredményező csoportmeccsen. – Természetesen rengeteget kellett dolgoznom, van egy kis munka abban, hogy hárítottam Messi tizenegyesét, de egy büntető, pláne, Messi büntetőjének a kivédéséhez szerencse is kell – nyilatkozta a lengyel válogatott kapusa az olasz közszolgálati sportcsatornának, a RAI Sportnak.

Szczesny nem tegnap kezdett szakosodni a büntetők védésére. Korábbi állomáshelyén, a londoni Arsenalnál dalt is írtak róla vagy inkább neki a csapattársai és a szurkolók. 

00:41-től látható:

Szczesny a Juventusnál eddig nem futott be jelentős karriert, ennek több oka is van. A torinói öltöző az utóbbi években hemzsegett a sztároktól és a markáns egyéniségektől. mellett, a már távozott Gianluigi Buffon mögött, illetve után a lengyel kapusnak nem volt könnyű érvényesülnie. A hibák nem tettek jót Szczesny torniói megítélésének. Az előző szezonban több bakija is felkerült a különböző videómegosztó oldalakra, az egyik Szczesny Ronaldinhónak képzelte magát címen futott be karriert a Youtube-on. Az Udinese elleni meccsen ugyanis a lengyel kapus utolsó emberként elkezdett cselezgetni, és ennek rossz vége, gól lett.

Nyilván nem a bakik miatt, de Szczesny megpróbált jó pontokat szerezni a Juventus szurkolóinál, amikor azt ígérte meg, hogy a klubnál kialakult káosz, a teljes vezetőség lemondása nem rengeti meg a bizalmát, és továbbra is hűségesen szolgálja a Zebrákat. – Nagyon szomorú a helyzet, Andrea Agnelli elnök nagyszerű ember. A futballélet megy tovább, mi, játékosok továbbra is mindent beleadunk, hogy segítsük a csapatot, ez a káosz ellenére sem változik – mondta az olasz sajtó képviselőjének a lengyel válogatott kapusa.

Lengyelország a katari vb nyolcaddöntőjében a címvédő Franciaország ellen játszik majd.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Szczesny a védéseivel tartotta életben a lengyel reményeket (Fotó: AFP)

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.