Vigasz az ETO-nak a Fradi-meccs után: Cvijics csak egy van

Az egymás elleni szerdai bajnoki rangadó után szombaton az FTC és a Győr női kézilabdacsapata is a Bajnokok Ligájában lép pályára. Méghozzá egyaránt a kötelező győzelem igényével. A Fradi a cseh DHK Baník Mostot fogadja, az ETO a montenegrói Buducnost Podgorica vendége lesz.

Magyar Nemzet
2022. 12. 17. 10:20
CVIJIC, Dragana
Női kézilabda NB I - FTC-Rail Cargo Hungaria-Győri Audi ETO KC Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Váratlan is volt meg nem is az FTC magabiztos, 32-26-os győzelme a Győr ellen. Váratlan egyrészt, mert mégis csak az ETO a címvédő, és összességében még ma is talán erősebb csapat, másrészt a szünetben még vezetett egy góllal a Népligetben. S mégsem váratlan, mert az ETO-nak vendégként mumusa a Fradi, legutóbb 2019 decemberé­ben nyert a fővárosiak otthonában.

Egyik csapatnak sem maradt túl sok ideje pihenni a következő feladatra, szombaton már mindkettő pályára lép a Bajnokok Ligája kilencedik fordulójában. Sommásan mindkettő kötelező győzelem előtt áll, a Ferencvárosnak valamivel könnyebb dolga lesz. Elek Gábor csapata az A csoportban a nulla ponttal utolsó DHK Baník Mostot fogadja. Hazai pályán végképp nem okozhat gondot a cseh csapat, amelyet vendégként is legyőzött 19 góllal.

– Ilyenkor tudat alatt is ott motoszkálhat a játékosok fejében, hogy könnyű meccs vár rájuk. De nem szabad ezzel foglalkoznunk, ugyanolyan koncentráltan kell játszanunk, mint a Győr ellen – nyilatkozta lapunknak Bíró Blanka az összecsapásról a sportszerűség keretein belül. Az FTC holtversenyben, hét ponttal csupán a hetedik, az ötödik Odense három ponttal vezet előtte, muszáj közelebb kerülni a riválisokhoz.

– Remek első félidőt játszottunk, többnyire kontrolláltuk a helyzeteket. A második játékrészben azonban minden megváltozott. Ellenfelünk megtalálta támadásban a beállóját, távoli zónákból is eredményes volt. Elbizonytalanodtunk kissé, és ugyan megvoltak a ziccereink, de túl sokat hibáztunk. A bajnokság vége még messze van, hazai pályán mindenképpen mindent megteszünk, hogy ledolgozzuk a hátrányt – Ambros Martín vezetőedző így tekintett vissza a rangadóra. Némi vigasz, hogy ma a győriek aligha találják szembe magukat olyan ellenállhatatlan beállóval, mint Dragana Cvijics.

Otthon a Győr 32-19-re verte a Buducnostot, fontos lenne ma is nyerni Podgoricában, mert ebben az idényben az ETO nem hengerel a csoportkörben, a 13 pontos Metzet hármas holtversenyben üldözi 12 ponttal.

A csapatból továbbra is hiányzik Veronica Kristiansen, akit még az Európa-bajnokság előtt műtöttek meg, valamint kisebb betegség miatt Fodor Csenge.

Borítókép: Dragana Cvijics megkeserítette a győriek életét (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.