Bánhidi miatt több esélye lehet a szélsőinknek a dánok ellen

A magyar válogatott szerdán Dániával játszik a férfi-kézilabdavilágbajnokság negyeddöntőjében. Az esélyek a címvédő mellett szólnak, tisztában van ezzel a Balatonfüred balszélsője, Bóka Bendegúz is, aki azt is elmondta, mi lehet az esély Dánia ellen.

2023. 01. 24. 15:48
BÓKA Bendegúz
Göteborg, 2023. január 20. Bóka Bendegúz (b) és a brazil Rangel da Rosa a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntõjének 2. fordulójában játszott Magyarország - Brazília mérkõzésen a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 20-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2020-as Európa-bajnokságon találkozott legutóbb a magyar és a dán férfi-kézilabdaválogatott. Az akkor Gulyás István vezette, a sérült Bodó Richárdot, Lékai Mátét és Ancsin Gábort nélkülöző magyar csapat ellen csak egyszer, az 58. percben vezetett először Dánia, a vége 24-24 lett.

Három éve Bóka Bendegúz kellemes meglepetést keltett: a Balatonfüred szélsője a Portugália elleni középdöntőig hibátlan lövőteljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet a svédországi Eb-n. Dánia ellen is lehetett rá számítani, Bóka két gólt szerzett a skandináv sztárcsapat ellen. A füredi játékos szerint idén is kőkemény mérkőzés vár a magyar válogatottra a vb-címvédő Dánia ellen (tv: szerda, 18.00, M4 Sport). – Bitang erős a dán válogatott, minden poszton világklasszis áll Nikolaj Jakobsen szövetségi kapitány rendelkezésére. Nehéz, de természetesen nem lehetetlen küldetés előtt állunk – mondta a korábban Szegeden is játszó Bóka.

A 29 éves veszprémi születésű játékos komoly taktikai harcra számít a szerdai találkozón, és úgy véli, akár több szerep juthat a magyar szélsőknek, ha a dán védők középen tömörülnek, és megpróbálják megakadályozni a beálló, megjátszását. – Elképzelhetőnek tartom, hogy a dán védők elsősorban arra koncentrálnak, hogy megakadályozzák a beálló megjátszását, így akár több lehetőségünk adódhat a széleken – mondta Bóka. Hozzátette, hogy minden apró esélyt, lehetőséget, vagy ahogyan ő fogalmazott, morzsát meg kell ragadni a vb-címvédő ellen a bravúr érdekében.

A Magyarország–Dánia mérkőzés győztese a Spanyolország–Norvégia párharc továbbjutója ellen folytatja a vb elődöntőjében.

Borítókép: Bóka Bendegúzból akár főszereplő is lehet a dánok ellen (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.