Landinnal nem bírt Egyiptom – Dániával játszunk a vb-negyeddöntőben

A IV-es számú középdöntős csoportban Dánia és Egyiptom mérkőzése döntött arról, hogy a világbajnokság negyeddöntőjében melyik csapat lesz a magyar válogatott ellenfele. Gyorsan kiderült a válasz, Dánia nagyon simán, 5 góllal, 30-25-re nyert Egyiptom ellen, ezzel a csoportja élén végzett, szerdán 18 órakor a magyar válogatott ellenfele lesz a legjobb négy közé jutásért.

Magyar Nemzet
2023. 01. 23. 22:00
null
Malmö, 2023. január 23. Niklas Jacobsen Landin dán kapus örül egy találatnak a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntõjének 3. fordulójában, a IV. csoportban játszott Dánia-Egyiptom mérkõzésen Malmõben 2023. január 23-án. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson Fotó: Johan Nilsson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A malmői találkozó előtt Nikolaj Jakobsen dán szövetségi kapitány nem volt elégedett a csapatával, a fiatal Mads Hoxer, illetve a megsérülő Lasse Möller helyére visszatért a keretbe a Telekom Veszprém irányítója, Rasmus Lauge, illetve bekerült Niclas Kirkelökke.

A középdöntő záró találkozóján már a döntetlen is elég lehetett volna Egyiptomnak a csoportelsőségéhez. Dánia győzelmi kényszerben lépett pályára, de ez egyáltalán nem bénította meg a szinte hazai pályán játszó skandinávokat. Niklas Landin vezérletével villámrajttal kezdett Dánia, a Kiel olimpia-, világ- és Európa-bajnok kapusa parádézott a kapuban, elöl Matias Gidsel nem rontott lövést, Mikkel Hansen, a vb-n eddig halványabb zseni is felpörgött erre a meccsre. Tíz perc után már öt góllal vezetett Dánia, Egyiptom nem találta a megoldást a támadásban és védekezésben is hatékony ellenfelével szemben. 

IHF Men's Handball World Championship
A veszprémi irányító sem tudott segíteni      Fotó: EPA/Johan Nilsson

A kapuscsere sem segített Egyiptomon, a Veszprém irányítója, Yehia Elderaa igyekezett, de egyedül, illetve Ali Mohameden kívül nem volt értékelhető teljesítmény a legjobb afrikai csapatnál. 17-12-es dán előnnyel ért véget az első félidő.
A folytatásban Dánia biztosan őrizte az előnyét, a meccs eldőlt, Landin szenzációs teljesítménnyel fejezte be a mérkőzést. A veszprémi csapatkapitány, Rasmus Lauge nem talált a kapuba, a szintén veszprémi Elderaa négy gólt szerzett. Dánia 30-25-re nyert.

A magyar válogatott szerdán 18 órakor Stockholmban Dánia ellen játszik a világbajnokság negyeddöntőjében. A házigazda Svédország 20.30-kor Egyiptom ellen küzd meg a legjobb négy közé jutásért.

Férfikézilabda, világbajnokság, középdöntő: Dánia–Egyiptom 30-25 (17-12). A csoport végeredménye: 1. Dánia  9 pont, 2. Egyiptom 8, 3. Horvátország 7, 4. Bahrein 4, 5. Egyesült Államok 2, 5. Belgium 0.

Borítókép: Niklas Landin megbabonázta az első félidőben az egyiptomi lövőket (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.