Cristiano Ronaldo meglőtte az első gólját Szaúd-Arábiában + videó

Megszületett Cristiano Ronaldo első gólja tétmérkőzésen a szaúdi al-Nasszr színeiben. Az ötszörös aranylabdás tizenegyesből vette be a kaput a 93. percben, és ezzel pontot érő gólt szerzett, hiszen ezzel lett 2-2 az eredmény. Ronaldo október óta nem talált be akcióból.

Magyar Nemzet
2023. 02. 03. 19:49
Al Nassr vs Al Ettifaq - Saudi Pro League Cristiano Ronaldo
RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 22: Cristiano Ronaldo of Al Nassr is seen during the Saudi Pro League match between Al Nassr and Al Ettifaq at Mrsool Park in Riyadh, Saudi Arabia on January 22, 2023. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP/Stringer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lionel Messivel felálló PSG elleni gálameccsen már szerzett gólt az al-Nasszr színeiben, de tétmérkőzésen most először talált a kapuba, mióta Szaúd-Arábiába igazolt. A szaúdi bajnokság 16. fordulójában került sor a történelminek mondható pillanatra, amikor is a 93. percben tizenegyesből vette be az al-Fateh kapuját idegenben. Mivel a hazaiak 2-1-re vezettek, az egyenlítő találat után Ronaldo nem ünnepelt a rá jellemző módon, hanem megfogta a labdát és rohant vissza vele kezdőkörbe – hiába, egy pontnál több nem járt a csapatának.

Ronaldo a harmadik tétmeccsén lépett pályára az al-Nasszrban, az eddigi egy-egy győzelem és vereség mellé immáron egy döntetlent is számlál. Ugyan az első szaúdi gólja is megszületett, ám rontja az összképet, hogy tizenegyesből talált be, csakúgy, mint tavaly a katari vb-n a portugál válogatottban.

A 37 éves klasszis tétmérkőzésen, akcióból legutóbb októberben, még a Manchester United színeiben volt eredményes, amikor az Everton elleni angol bajnokin egy kontratámadás végén talált a kapuba. Alig több mint egy hónappal később azonban botrányinterjúban ment neki klubjának, aminek törvényszerű szakítás lett a vége. A vb-n már szabadon igazolható játékosként futballozott, majd december végén aláírt az al-Nasszr csapatához.

Ronaldo a legutóbbi akciógólja óta már 11 tétmérkőzésen futballozott újabb – nem tizenegyesből – elért találat nélkül. Ilyen negatív szériára nem volt gyakran példa a pályafutása alatt, pedig vezetőedzője biztos benne, hogy vissza fog térni Európába, és nem Szaúd-Arábiából vonul nyugdíjba.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: Anadolu Agency via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.