Négy magyar légiós is fontos góllal segítette a csapatát

Az idén először végre főszereplők voltak a magyar légiósok, hárman is gólt szereztek a hét végén. Nikolics Nemanja a debütálását tette emlékezetessé egy találattal, Németh András csereként beállva a második hamburgi mérkőzésén volt eredményes, Kleinheisler László először kezdett, és rögtön győzelemhez segítette a Panathinaikoszt, Koszta Márk pedig a kispadról beszállva pontot mentett a Maccabi Bnei Rainának.

2023. 02. 06. 6:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négyszeres bajnok és ötszörös gólkirály – nem csoda, hogy 35 évesen is gyorsan talált magának csapatot. Nikolics Nemanjának nem jött be a török másodosztály, a Pandiksportban keveset játszott, egyszer sem talált az ellenfelek kapujába, ám tudott váltani, a jó híre megelőzte Cipruson, ahol a tabella élén álló AEK Larnaca tárt karokkal várta. Ez a klub foglalkoztatja Gyurcsó Ádámot is, aki amúgy alapembere a csapatnak, ám jelenleg sérült, ezért nem játszhat. Nikolics Nemanja pedig jött, látott és győzött, azaz szombaton már be is került a kezdőcsapatba a Karmiotissza otthonában, amit azzal hálált meg, hogy a 46. percben gólt lőtt, így a 74. percben elégedetten hagyhatta el a pályát, amikor lecserélték, a végeredmény 3-1 lett a Larnaca javára.

Még maradjunk kicsit Cipruson: kezdőként végigjátszotta az Omonia Nicosia mérkőzését az Anorthoszisz vendégeként, a hazai csapat 4-1-re győzött. A közeli Törökországban Varga Kevin továbbra sem fér be a Hatayspor keretébe, sőt, sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a játékos és a klub január derekán, ám hivatalosan ezt egyik fél sem erősítette meg azóta. azonban továbbra is kirobbanthatatlan a Fenerbahcéból, amely csütörtökön csak 1-1-et játszott az Adama Demirspor stadionjában, a legközelebb pedig hétfőn fogadja a Konyasport, és már hat pont a hátránya a második helyen a tabella élén álló Galatasaray mögött.

Jó hete volt a német élvonalban szereplő Union Berlinnek, kár, hogy magyar légiósa, titokzatos sérülés miatt ennek nem lehetett aktív részese. Titokzatos, mert nem lehet tudni, mi a baja, csak annyit árult el a klub, hogy hetekig legfeljebb csak szurkolhat a társainak. 

A csapat először a Német Kupa nyolcaddöntőjében nyert 2-1-re a Wolfsburg ellen, majd a szombati bajnokin a Mainzot is 2-1-re múlta felül, amivel fellépett a tabella tetejére – pünkösdi királyság volt, mert a Bayern München a wolfsburgi győzelmével már vasárnap visszaelőzött. a bokasérüléséből felépülve visszatért a Freiburgba, a 60. percben cserélték be, de sok öröme nem tellett benne, mert a a csapata 5-1-re kikapott Dortmundban. Az RB Leipzig Orbán Willit és Szoboszlai Dominikot végig a pályán tartva nyert 3-1-re a kupában a Hoffenheim ellen, és ezzel nyolc közé jutott, a Bundesligában pedig szombaton 0-0-t játszott Kölnben, a két magyar ezúttal is kezdett, de Szoboszlait a 68. percben lecserélte az edzője.

Fotó: Marius Becker

Németh András a múlt héten szerződött a belga Genkből német másodosztály egyik legpatinásabb csapatához, a Hamburghoz. A húszéves magyar válogatott csatár vasárnap délután a 85. percben csapata 1-0-s vezetésénél állt be a Hansa Rostock otthonában, és kilenc perccel később gólt lőtt, ezzel bebiztosítva a győzelmet.

Rossz hír érkezett Angliából Callum Stylesról, Gary Rowett, a Millwall menedzsere számolt be a futballista sérüléséről. A UK Daily News azt írja, a sokoldalú labdarúgó – aki az őszi szezonban is több kisebb sérüléssel bajlódott – egy ártalmatlan szituáció során sérült meg, s a klubnál hamar észlelték a problémát, ezért úgy gondolták, Styles csak egy meccsről hiányzik majd, de később kiderült, valószínűleg tizenkét hetet kell kihagynia. 

A 22 éves, tízszeres magyar válogatott középpályás így vélhetően kihagyja a nemzeti csapat Észtország elleni márciusi felkészülési mérkőzését és a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőt is, ugyanakkor a júniusi, montenegrói mérkőzésen akár már ott lehet keretében.

A holland élvonalban az AZ Alkmaar Kerkez Milossal a soraiban 1-1-gyel ment haza Volendamból, a svájci Super League-ben pedig a Grasshoppers 1-0-ra legyőzte a Baselt, a nyertes csapatba Bolla Bendegúz a 61. percben állt be csereként, és nem vesztegette az idejét, öt perccel később már be is gyűjtött egy sárga lapot. Az olasz másodosztályban a Pisa otthon kapott ki 1-0-ra a Südtiroltól, kezdett, és a 73. percig lehetett a gyepen. A Parma Balogh Botonddal a védelem közepén fogadta a Genoát, a magyar válogatott hátvéd végigjátszotta a mérkőzést, amely után 2-0-s sikernek örülhetett. 

Jó hírrel, Nikolics Nemanja góljával kezdtük, egy más jó hírek foglalják keretbe ezt az összefoglalót. Kleinheisler László először kezdett a Panathinaikoszban, amióta Eszékről Görögországba szerződött, és a 14. percben góllal hálálta meg a bizalmat a Lamia elleni meccsen, Fotisz Ioannidisz átadásából talált a kapuba. Őt a 60. percben lecserélték, a panathinaikosz pedig 2-0-ra megnyerte a találkozót, és egy pont előnnyel a tabella élére állt, ám a második AEK Athén egy meccsel kevesebbet játszott. Góllal mutatkozott be új csapatában az orosz Torpedo Moszkva által az izraeli Maccabi Bnei Rainának kölcsönadott Koszta Márk, aki a Hapoel Tel-Aviv elleni találkozót csereként beállva mentette 1-1-es döntetlenre az izraeli élvonal 21. fordulójában.

Borítókép: Nikolics Nemanja kiválóan debütált az új klubjában (Fotó: 24sports.com.cy)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.