Csúnyán lebőgtek a dánok, Anglia simán verte az ukránokat

Dánia és Anglia labdarúgó-válogatottja is két-két gólos előnybe került vasárnap a maga Európa-bajnoki selejtezőjén, de a két mérkőzés ezután nagyon eltérő irányt vett. A dánok csődöt mondtak, és 3-2-s vereségük miatt foghatták a fejüket Kazahsztánban. Igaz, az angolok sem találtak be többször, de Ukrajnának sem adtak esélyt, hogy ezt megtegye.

Magyar Nemzet
2023. 03. 26. 20:26
UEFA Euro 2024: Kasakhstan - Denmark Kazahsztán Dánia
Kazakhstans Abat Aimbetov (not seen) scores past Danish goalkeeper Kasper Schmeichel during their UEFA Euro 2024 qualification football match between Kazakhstan and Denmark at Astana Arena in Astana, Kazakhstan on March 26, 2023. (Photo by BO AMSTRUP / Ritzau Scanpix / Ritzau Scanpix via AFP) Fotó: Ritzau Scanpix via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg az Eb-selejtezők szombati napjának legemlékezetesebb jelenetei talán a lelátókon játszódtak le (az Andorra–Románia mérkőzésen a román szurkolók egymással csaptak össze), Kazahsztán és Dánia vasárnapi összecsapásán szerencsére a pályára korlátozódtak az izgalmak – ott viszont akadt belőlük bőven. Az észak-európaiak már a tavaly novemberi világbajnokságon is lebőgtek, tekintve, hogy nyeretlenül búcsúztak a csoportkörben. A mostani Eb-selejtezőt múlt csütörtökön már magabiztosan, a finnek 3-1-es legyőzésével kezdték a dánok, majd a Kazahsztán elleni mérkőzésen is jól állt a szénájuk, ám 2-0-s állásnál váratlan fordulat következett be. A hazaiak büntetőből szépítettek a 73. percben, aztán Ashat Tagibergen harmincméteres bombagóljával az egyenlítés is összejött nekik, végül Abat Ajimbetov vitte be a kegyelemdöfést a dánoknak a 89. percben. A világranglista 113. helyezettje így csodát tett a tizedik ellen, és 3-2-re nyert a H csoportban.

A dánokhoz hasonlóan vasárnap – a válogatott gólrekorderének, Harry Kane-nek és Bukayo Sakának köszönhetően – az angolok is kétgólos előnybe kerültek az ukránok ellen az első félidőben, de ezután már nem követték Schmeichelék példáját. Bár a háromoroszlánosok már többször nem zörgették meg a hálót, a győzelmük egy másodpercig sem forgott veszélyben – az ukránok még csak az angol kaput sem találták el a 2-0-s hazai sikerrel zárult mérkőzésen.

Európa-bajnoki selejtező, 2. forduló:

C csoport:
Anglia–Ukrajna 2-0 (2-0)
Málta–Olaszország 0-2 (0-2)

H csoport:
Szlovénia–San Marino 2-0 (0-0)
Kazahsztán–Dánia 3-2 (0-2)
Észak-Írország–Finnország 0-1 (0-1)

J csoport:
Liechtenstein-Izland 0-7 (0-2)
Szlovákia–Bosznia-Hercegovina 2-0 (2-0)
Luxemburg–Portugália 0-6 (0-4)

Borítókép: A dán futballisták tehetetlenül nézik, hogy Kazahsztán harmadszorra is gólt szerez (Fotó: AFP/Ritzau Scanpix/Bo Amstrup)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.