Dibusz Dénes a csúcstartó a Ferencváros játékosai között

A Ferencváros csütörtökön a Puskás Arénában vívja a Bayer Leverkusen elleni Európa-liga nyolcaddöntős párharcának visszavágóját. Dibusz Dénes szerint az általa jól ismert stadionban ugyanúgy érvényesül majd a hazai pálya előnye, mintha a Groupama Aréna adna otthont a találkozónak. Sztanyiszlav Csercseszov a sok hiányzó miatt nem tud igazán variálni csapatán, és kiemelte, hogy a 2-0-s hátrány ellenére nem rohanhatnak neki fejetlenül a németeknek.

2023. 03. 15. 13:09
Dibusz Dénes Ferencváros Europa League
FTC-Monaco Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

különös csúcsot tart a Ferencváros csapatán belül. Bár Kristoffer Zachariassen miatt tizennégyen is érkeznek Norvégiából a csütörtöki Ferencváros–Bayer Leverkusen Európa-liga-mérkőzésre a Puskás Arénába, a legtöbb jegyigénylést a zöld-fehérek játékosai közül a kapus kapta.

CSERCSESZOV, Sztanyiszlav; DIBUSZ Dénes
Sztanyiszlav és Dibusz Dénes a Ferencváros sajtótájékoztatóján. Fotó: MTI/Illyés Tibor

– Én vagyok általában a rekorder a csapaton belül, ezúttal száz fölött volt a végső szám. Hétről hétre jelentkeznek nálam néhányan, akik szeretnék a helyszínen látni valamelyik bajnoki meccsünket vagy az őszi csoportküzdelmeket, úgyhogy nem lepődtem meg azon, hogy ilyen nagy számú volt az érdeklődés. Remélem, minél többen lesznek, minél jobb lesz a hangulat, mi pedig a játékunkkal tudjuk még inkább lázba hozni a szurkolókat – árulta el Dibusz az El-nyolcaddöntő visszavágójának hivatalos sajtótájékoztatóján.

A Ferencváros nincs egyszerű helyzetben, hiszen a párharc első, németországi mérkőzésén 2-0-ra kikapott. A hazai pálya mellett azonban a leverkuseni mérkőzés képéből is lehet erőt meríteni a visszavágóra.

– A Puskás Aréna játéktere tökéletes, előnyt jelent számunkra, hogy nem ismeretlen nekünk. Kupadöntőt játszottunk itt, többen a válogatott színeiben is szerepeltünk az arénában. A szurkolók tízezrével lesznek a lelátón, így épp olyan hazai meccs lesz, mintha a Groupama Arénában lenne. Az első meccsen a Leverkusen nem tudta megbontani a védekezésünket, ezért is volt nagyon fájó, hogy annak ellenére, hogy a mérkőzésre kidolgozott tervet jól megvalósítottuk, rossz eredménnyel tértünk haza két nagyszerű lövés miatt, melyekkel szemben én is tehetetlen voltam. Bízom benne, hogy ezeket a helyzeteket el tudjuk kerülni a visszavágón, még közelebb leszünk az ellenfél játékosaihoz – fogalmazott Dibusz.

Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros vezetőedzője nemcsak az első meccs eredménye miatt van nehéz helyzetben. A Fradinak egyetlen hiányzója sem térhetett vissza a németországi összecsapás óta, ellenben a sérültek mellé csatlakozott az eltiltott Botka Endre. Az orosz szakember elmondása szerint tizenhárom tapasztalt játékos áll rendelkezésére, a többiek utánpótláskorúak. Ennek ellenére Csercseszov szokatlanul jó hangulatban volt, német szóviccet is megengedett magának a sajtóeseményen, és láthatóan személyesen is motivált a visszavágó előtt.

– Ismerjük az első mérkőzés eredményét. Az ellenfél szinte helyzet nélkül rúgott két gólt, mi nem használtuk ki az előttünk adódott néhány lehetőséget. Bízom benne, hogy hatékonyság szempontjából máshogy alakul a visszavágó. Nem tudjuk, hogy az ellenfél milyen taktikával készül, de az biztos, hogy nekünk legalább két gólt kell szereznünk a továbbjutáshoz, ez már önmagában nehéz feladat. Fontos, hogy az agresszivitás és a naivitás két különböző fogalom. Tudjuk, hogy hátrányt kell ledolgoznunk, de egy jó csapat ellen nem lehet túlságosan kinyílni, mert az veszélyes. Már a tizenhatodik nemzetközi meccsünk lesz ez az idényben, hosszú út áll mögöttünk, a csütörtöki döntő jelentőségű, történelmi nap lesz számunkra – hangsúlyozta Csercseszov.

Európa-liga nyolcaddöntő, visszavágó

Ferencváros–Bayer Leverkusen
Puskás Aréna, csütörtök, 21.00 (tv: M4 Sport)
A párharc állása: 0-2.

Borítókép: Dibusz Dénes szerint a visszavágón még közelebb kell lenni a lövésre készülő német játékosokhoz (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.