Győzelmével az Újpest kiesőhelyre taszította a Fehérvárt

Az Újpest roppant gyenge színvonalú mérkőzésen 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet a labdarúgó NB I 23. fordulójában, amivel egyrészt feljött a kilencedik helyre, másrészt a Vasas mellé, a kiesők táborába taszította a Fehérvárt. A Vasas leszakadt, ám előtte nagyon szoros az állás az alsóházban. A fordulót a Ferencváros-Puskás Akadémia találkozó zárja vasárnap este.

Magyar Nemzet
2023. 03. 12. 17:51
null
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mérkőzés már a 14. percben eldőlt. Méghozzá hatalmas védelmi hibából. Babunszki eleve fölöslegesen akart hazaadni úgy 30 méterről, ráadásul gyengén rúgta meg a labdát, amire Mudrinszki lecsapott, s két védő között spiccel, úgy 12 méterről a bal alsóba pöccintett – 1-0.

Az első félidőben Nikolics, a lila-fehérek kapusa két hajmeresztő hibával majdnem viszonozta a kövesdi szívességet, de az Újpest mindkét jelenetet megúszta gól nélkül.

A második félidőben aztán a szünetben csereként beállt Lehoczky lerendezte a meccset. A 74. percben megkapta a második sárga lapját, s vele a pirosat is. Emberhátrányban a Mezőkövesdnek már esélye sem volt az egyenlítésre, az Újpest 1-0-ra győzött.

A Mezőkövesd 2023-ban most először szenvedett vereséget, az UTE három nyeretlen meccs (egy vereség és két döntetlen) után tudott ismét nyerni, és a tizenegyedik helyről feljött a kilencedikre.

 

A lila-fehérek sikere egyúttal azt is jelenti, hogy a Fehérvár csúszott vissza a tizenegyedik, kiesést jelentő pozícióba. A Ferencvárosé mögött hiába a Vidié a második legértékesebb keret az NB I-ben, önbeteljesítőnek tetszik Huszti Szabolcs jóslata, miszerint a Fehérvár a bennmaradásért küzd ebben az idényben.

Az első vasárnapi mérkőzésen a Kecskemét 2-0-ra legyőzte a Vasast – a piros-kékek hátránya immár öt pont a tabella végén –, a fordulót a Ferencváros–Puskás Akadémia találkozó zárja.

NB I, 23. forduló:
Szombat:
Kisvárda Master Good–Debreceni VSC 0-1, gól: Babunski (48.)
Paksi FC–Mol Fehérvár FC 2-1, gól: Varga (29, 56. – tizenegyesből), ill. Schön (45+1.)
Budapest Honvéd–ZTE FC 1-0, gól: Kocsis (40.)

Vasárnap:
Kecskemét–Vasas 2-0 (0-0), Kecskemét, Széktói stadion, 3223 néző, v.: Farkas Á. Gólszerzők: Tóth B. (59.), Banó-Szabó (84.).
Újpest FC–Mezőkövesd 1-0 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, 2547 néző, v.: Andó-Szabó. Gólszerző: Mudrinski (10.). Kiállítva: Lehoczky (74.)
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 18.15

Borítókép: Ognjen Mudrinszki gólja döntette el a találkozót

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.