Kázmér 2024. március 4.
logo

Ötgólos siker után káromkodva kiabált az újságírókkal a kapitány + videó

Magyar Nemzet
2023.03.28. 11:56 2023.03.28. 13:39
Ötgólos siker után káromkodva kiabált az újságírókkal a kapitány + videó

Svédország labdarúgó-válogatottja kiütéses, 5-0-s győzelemmel zárta hétfőn az Azerbajdzsán elleni Európa-bajnoki selejtezőt. Ünnepélyes hangulatnak azonban nyoma sem volt a pálya szélén, Janne Andersson szövetségi kapitány káromkodásokkal teletűzdelt szócsatát vívott a vele interjút készítő riporterekkel.

Rettenetesen indult a svédeknek az Európa-bajnoki selejtezősorozat, mivel múlt pénteken Romelu Lukaku mesterhármasával könnyedén elintézték őket a belgák. Hétfőre némiképp rendezték a soraikat az északiak, és bár az első félidőben csak egyszer vették be az F csoport leggyengébb csapatának tartott azeriek kapuját, a szünet után kitömték a vendégeket, és végül 5-0-ra győztek.

A csatorna műsorvezetője és a jelen lévő szakértők azonban a kiütéses siker ellenére is találtak kivetnivalót Janne Andersson döntéseiben, és a találkozó lefújása után számon is kérték a svéd szövetségi kapitányt. Először azt tudakolták, hogy az AZ Alkmaar szélsője, Jesper Karlsson miért csak nyolc percet tölthetett el a pályán a két meccsen, miközben élete formájában játszik, és az azeriek ellen már az első labdaérintései egyikéből azonnal gólt szerzett. Andersson azzal vágott vissza, hogy a hosszú sérülés után visszatért játékos még csak most kezd igazán formába lendülni.

– Az egész kib…t estét azzal tölthetnénk, hogy az összeállításról beszélünk. Ha ő bekerül, akkor Aleksander Isakot vagy Viktor Gyökerest kellett volna kihagynom? Tizenegy játékost választhatok ki. Tessék, mondja meg akkor nekem, hogy kit kellett volna kihagynom! – ismételgette indulatosan az edző, majd hozzátette, nem bírja elviselni, hogy megállás nélkül kötözködnek vele. Eközben pedig a riporterrel folyamatosan egymás szavába vágtak. – Ha maga lenne a kapitány, akkor úgy csinálhatná, ahogy szeretné, b…a meg!

 

A Manchester United és az Videoton egykori futballistája, Bojan Djordjic ezután rákérdezett, hogy Andersson miért veszi magára a szavait, ami csak olaj volt a tűzre.

– Öt-nullára nyertünk, maguk meg csak itt nyavalyognak. Becseréltem egy játékost, aki a második labdaérintéséből gólt lőtt. Erre maguk négyen mit csinálnak? Másfél órán keresztül itt állnak és engem ócsárolnak – dühöngött a szövetségi kapitány, ezután megkérdőjelezte Djordjic svédségét, és kib…t labdaszedőnek nevezte az egykori labdarúgót.

Erre Djordjic is felkapta a vizet, a műsorvezető pedig próbált rendet tenni köztük, de nem tudott véget vetni a szócsatának. Végül megkérdezte Anderssont, mivel volt a legelégedettebb a mérkőzésen. A válaszban nem volt köszönet.

– Semmivel nem voltam elégedett. Jesper Karlssonnak tíz perccel többet kellett volna játszania, és akkor most mindenki elégedett lenne. Szörnyű ezt hallani. Ha három-nullára kikapunk, és azután jövök ide, érthetőek lettek volna a reakcióik, illetve az is, hogy meg kell védenem magamat. De hogy egy ötgólos győzelem után is ezt kell tennem, az rettenetes. Nagyszerűen teljesítettek maguk ma este! Viszlát legközelebb! – szabadult meg Andersson a mikrofontól, és sietve távozott.

Íme a videó:

Borítókép: Janne Anderson svéd szövetségi kapitány nyilatkozik (Fotó: AFP/TT News Agency/Anders Wiklund) 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.