Kerkez Milos és az AZ Alkmaar angol csapattal játszik a fináléért

Az Anderlecht vezetőedzője szerint mindent meghatározott, hogy az AZ Alkmaar negyedóra alatt eltüntette a kétgólos hátrányát az Európa-konferencialiga negyeddöntőjében, Kerkez Milos csapata emiatt juthatott el a hosszabbításig és a tizenegyesekig. A hollandok mestere, Pascal Jansen kicsit sajnálta, hogy tizenegyesekkel dőlt el a továbbjutás, ám a lényeg az, hogy sikerült.

Magyar Nemzet
2023. 04. 21. 7:38
MILOS, Kerkez
Alkmaar, 2023. április 20. Michael Murillo, az Anderlect (b) és Milos Kerkez, a holland AZ Alkmaar játékosa a labdarúgó Konferencia-liga negyeddöntõjének AZ Alkmaar - RSC Anderlecht visszavágó mérkõzésén Alkmaarban 2023. április 20-án. MTI/EPA/Ed van de Pol Fotó: Ed van de Pol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 Azzal, hogy az AZ Alkmaar nem kis meglepetésre bejutott a legjobb négy közé az Európa-konferencialigában, továbbra is láthatunk magyar futballistát a nemzetközi porondon, még ha a harmadik számúban is, ráadásul ezúttal is a siker főszereplői közé tartozott. Sőt több szerencsével hőssé is válhatott volna, mert miután kiharcolt egy tizenegyest, a csapata pedig gyorsan ledolgozta a Brüsszelben összeszedett 2-0-s hátrányt az Anderlecht ellen, egy szép akció végén 12 méterről a jobb kapufát találta el – ha csak két centivel pontosabb, talán nem is kerül sor a hosszabbításra és a tizenegyesekre.

Fotó: NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli

Utóbbiak idején már nem volt a pályán, mert a 101. percben lecserélte őt Pascal Jansen, az AZ vezetőedzője, aki érthetően boldogan nyilatkozott a tizenegyesekkel megnyert párharc után: – Sokan leírtak minket az első mérkőzés után, de most megmutattuk nekik, hogy mire vagyunk képesek, és kik vagyunk. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert a játékosok elhitték, hogy van esélyük a továbbjutásra, és ha ilyen nagyszerűen kezdünk, az lendületet ad. Sajnos tizenegyesekre volt szükség a sikerre, de elértük, és csak ez számít.

Brian Riemer, az Anderlecht vezetőedzője azon kesergett, hogy Vangelis Pavlidis két góljával már a 13. percben elfogyott a hazai pályán felépített kétgólos előny úgy, hogy az AZ már a második percben jogos büntetőhöz jutott.  

– Ez a kezdés nagy lendületet adott a hollandoknak, akik nagyszerű meccset játszottak, mi viszont nem álltunk a helyzet magaslatán. Ennek ellenére büszke vagyok a csapatom minden tagjára – mondta Brian Riemer.

Vangelis Pavlidis mellett a holland szurkolók Mathew Ryant is önfeledten ünnepelhették, az ausztrál kapus a tizenegyespárbaj során két lövést is hárított, így elévülhetetlen érdemeket szerzett a sikerben. Az AZ Alkmaar az elődöntőt az angol Weast Ham Uniteddel játssza majd, amely az 1-1-re végződött első félidő után a másodikban az 55. és a 63. perc között három góllal kiütötte a belga Gentet. Az első meccsen Kerkez Milos két sárga lapja miatt nem léphet pályára. A másik ágon a lengyel Lech Poznan ledolgozta háromgólos otthon összeszedett hátrányát Firenzében, ám a Fiorentina két találattal felzárkózott, és továbbjutott, a svájci Basel pedig hosszabbításban tudott nyerni a Nice vendégeként, és szintén ott lesz az elődöntőben.

Európa-konferencialiga, negyeddöntők, visszavágók:

West Ham United (angol)–KAA Gent (belga) 4-1, továbbjutott: a West Ham United 5-2-es összesítéssel

OGC Nice (francia)–FC Basel (svájci) 1-2 – hosszabbítás után, továbbjutott: az FC Basel 4-3-as összesítéssel

Fiorentina (olasz)–Lech Poznan (lengyel) 2-3, továbbjutott: a Fiorentina 6-4-es összesítéssel

AZ Alkmaar (holland)–Anderlecht (belga) 2-0 – tizenegyesekkel 4–1, továbbjutott: az AZ 2-2-es összesítés után tizenegyesekkel

Borítókép: Kerkez Milos a mezőny egyik legjobbja volt (Fotó: MTI/EPA/Ed van de Pol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.