Leclerc a falban Miamiban, és emiatt Verstappen feje is fájhat

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói pilótája nyerte meg a Formula–1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről. Pérez mellől Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres világbajnok spanyol versenyzője startolhat a második helyről, míg a harmadik rajtkockát Carlos Sainz, a Ferrari spanyol pilótája foglalhatja el.

Magyar Nemzet
2023. 05. 06. 23:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-es Miami Nagydíj első szabadedzésén a Mercedes villogott – George Russell autózta a legjobb köridőt előtt –, de a második és a harmadik gyakorláson már a vb-címvédő, a pontversenyben jelenleg is vezető volt a leggyorsabb a Red Bull-lal. A harmadik szabadedzésen Verstappen, Charles Leclerc (Ferrari), Sergio Pérez (Red Bull) volt az első három sorrendje, ilyen felvezetéssel kezdődött meg magyar idő szerint szombaton 22 órakor az időmérő. A kvalifikáció első szakaszában Hamilton és Russell nem csipkedte magát, mindketten csak az utolsó gyors körükkel jutottak tovább. A Q2-ben is ezt a forgatókönyvet követték volna, ám a hétszeres világbajnok Hamilton hatalmas meglepetésre kiesett a 13. helyen.

Akárcsak a Q1-ben, a Q2-ben is Verstappen végzett az élen, mögötte Leclerc, Alonso, Sainz, Pérez, Ocon, Bottas, Gasly, Magnussen és Russell a sorrend a továbbjutó helyeken. A Red Bullnál a vb-pontversenyben második helyen álló Pérezt előbbre várták volna, de a döntő azt volt, hogy a Q3-ban ki mire lesz képes. Nos, itt az első próbálkozások után Pérez vezetett, Leclerc az elfékezésével csak a hetedik helyen állt, az ugyancsak hibázó Verstappennek pedig mért köre sem lett. S erre rá is fázott. A második nekifutások során ugyanis az elsőként kezdő Leclerc a falba csapta a Ferrarit, és emiatt 1:36 másodperccel a vége előtt piros zászlóval le is intették az időmérőt! Így ezt Pérez nyerte meg Alonso és Sainz előtt. A 33 éves Péreznek ez az idei második, pályafutása harmadik pole pozíciója. Verstappen pedig csak a kilencedik helyről kezdheti meg a futamot.

Az 57 körös Miami Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 21.30 órakor rajtol.

A teljes rajtsorrend:

1. sor:
Sergio Pérez (mexikói, Red Bull)
Fernando Alonso (spanyol, Aston Martin)
2. sor:
Carlos Sainz Jr. (spanyol, Ferrari)
Kevin Magnussen (dán, Haas)
3. sor:
Pierre Gasly (francia, Alpine)
George Russell (brit, Mercedes)
4. sor:
Charles Leclerc (monacói, Ferrari)
Esteban Ocon (francia, Alpine)
5. sor:
Max Verstappen (holland, Red Bull)
Valtteri Bottas (finn, Alfa Romeo)
6. sor:
Alexander Albon (thaiföldi, Williams)
Nico Hülkenberg (német, Haas)
7. sor:
Lewis Hamilton (brit, Mercedes)
Csou Kuan-jü (kínai, Alfa Romeo)
8. sor:
Nyck de Vries (holland, Alpha Tauri)
Lando Norris (brit, McLaren)
9. sor:
Cunoda Juki (japán, Alpha Tauri)
Lance Stroll (kanadai, Aston Martin)
10. sor:
Oscar Piastri (ausztrál, McLaren)
Logan Sargeant (amerikai, Williams)

Borítókép: Charles Leclerc hibájával véget is ért az időmérő (Forrás: Twitter/Formula 1)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.