időjárás 23°C Medárd 2023. június 8.
logo

Liu Shaolin sportágat váltott, hosszú idő után ma bejelentkezett Pekingből

Fábik Tibor
2023.05.26. 08:18 2023.05.28. 17:31
Liu Shaolin sportágat váltott, hosszú idő után ma bejelentkezett Pekingből

Csaknem két hónappal azután, hogy immár kínai színekben szerepelt új hazája országos bajnokságán az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor, és akkor megköszönte a támogatást, a rövid pályás gyorskorcsolyázó ma reggel újra jelentkezett a közösségi médiában. Liu Shaolin ma az egyik edzéséről osztott meg fotókat Pekingből, s ugyan sportágat „váltott”, ezen azért ne lepődjünk meg.

Még április elején Pekingben rendezték meg a rövid pályás gyorskorcsolyázók kínai nemzeti bajnokságát, amelyen a Magyarországtól múlt év végén elköszönt két olimpiai bajnokunk, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is indult. A kínai színre váltó Liu fivérek együttesen egy aranyat, egy ezüstöt és két bronzot szereztek. A bajnokságon Liu Shaoang 1000 méteren arany-, 1500-on bronzérmes lett, Liu Shaolin Sándor 1000-en ezüstöt, 500-on bronzot szerzett. A slusszpoén az 1000 méter volt, amely tehát a fivérek kettős győzelmét hozta.

Liu Shaolin, Liu Shaoang
Liu Shaoang az arany-, Liu Shaolin az ezüstéremmel Forrás: Facebook/Shaolin Liu

S akkor Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang nyolc hónap után szólaltak meg újra magyarul, legalábbis ami a közösségi médiát illeti.

„Köszönjük azoknak, akik eddig is szurkolnak nekünk!” – írta magyarul Liu Shaolin Sándor a Facebookon és az Instagramon, három fotót is csatolva a bejegyzéséhez. Előtte kínai és angol nyelven is üzent, néhány szóval bővebben. A kínai bejegyzésben az is szerepelt, minden erejével azon lesz, hogy segítse Tiencsin város csapatát, és bízik benne, lesz lehetősége arra, hogy a nemzetközi versenyeken is dicsőséget szerezzen az országnak.

 

Forrás: Facebook/Shaolin Liu

Liu Shaolin Sándor a kerékpáron is jól érzi magát

S Liu Shaolin Sándor ma a Facebook- és az Instagram-oldalán megmutatta, hogy keményen készül a szezonra. A rövid pályás gyorskorcsolyázók fontos kiegészítő sportága a kerékpározás, és az idősebb, 27 éves fivér a fotók tanúsága szerint profi felszereléssel tréningezikkét keréken, szemmel láthatóan jó hangulatban.

Forrás: Facebook/Shaolin Liu

 Az Instagram-oldalán a helyi rajongói megjegyzik, hogy már hiányolták a híreket felőle, és videót is szívesen látnának róla. A zoknija pedig máris a fókuszba került... 

Liu Shaoang egyelőre nem adott hírt magáról, de bátyja Instagram-posztját az elsők között kedvelte.

Borítókép: Liu Shaolin Sándor már kínai színekben (Forrás: Facebook/Shaolin Liu)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.