időjárás 21°C Jeromos 2023. szeptember 30.
logo

Népharag zúdult egy hegymászóra, miután egy serpa mentette meg az életét, de ő a szponzorainak mondott köszönetet

Magyar Nemzet
Forrás: Insider
2023.06.07. 16:15 2023.06.07. 17:16
Népharag zúdult egy hegymászóra, miután egy serpa mentette meg az életét, de ő a szponzorainak mondott köszönetet

A biztos haláltól mentette meg Gelje serpa a Mount Everesten Ravichandran Tharumalingam maláj hegymászót, akire egy emberként öntötte haragját az internet népe, miután a férfi megköszönte szponzorai segítségét, a serpáét azonban nem.  

Az emberek úgy vélik, a férfi hálátlanul viselkedett, miután Gelje a halálzónából cipelte le a hátán a négyes táborba Ravichandran Tharumalingamot.

A 30 éves Gelje serpa korábban videót is posztolt a mentésről, és arról beszélt, hogy ez önmagában is bravúr volt, hiszen hat óra alatt ereszkedett le 1900 métert extrém magasságból. A maláj férfit tehát elkezdték kérdezgetni a kommentelők, mire ő letiltotta Gelje serpa profilját, illetve törölte a róla szóló kommenteket is – írja az Insider

Felépülése után Ravichandran visszatért Malajziába, és június elején beszélt a mentésről. A hegymászó egyébként legalább háromszor feljutott az Everest csúcsára, 2022-ben pedig nyolc ujját elvesztette, miután azok lefagytak. 

Az 58 éves hegymászó végül feloldotta a tiltást Gelje serpa profilján, majd több posztban magyarázkodott, de megjegyezte azt is, hogy már hetekkel korábban megköszönte a serpának. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Bradley Jackson)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.