Budapest is veszélyben? Tüntetők zavarták meg a versenyt

Tüntetők zavarták meg az atlétika Gyémánt Liga-sorozat stockholmi állomását. A világcsúcstartó Karsten Warholm futását nem zavarták meg, a mögötte futók viszont nem kívánt célszalaggal találták szembe magukat. A sportok királynőjének idei legfontosabb versenyét, a világbajnokságot augusztusban Budapest rendezi, a szervezőknek és a biztonságért felelős személyeknek fontos figyelmeztetés lehet a svédországi incidens.

Magyar Nemzet
2023. 07. 02. 20:12
Karsten Warholm Stockholm Gyémánt Liga 2023
Fotó: Twitter/Wanda Diamond League
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gyémánt Liga az atlétika legrangosabb versenysorozata, idén tizennégy állomásból áll. A vasárnapi, stockholmi versenyen a férfiak 400 méteres gátfutását tüntetők zavarták meg. A világ legjobb atlétái bíznak benne, hogy Budapest nem lesz hasonló incidens helyszíne. A sportág világbajnokságának idén augusztusban hazánk ad otthont.

A vb egyik nagy sztárja lehet Karsten Warholm. A 400 méteres gátfutás norvég világcsúcstartója tavalyi, sérülésekkel tarkított idénye után idén ismét jó formában fut, övé a világ idei legjobb eredménye (46,52 másodperc), s Budapesten visszaszerezné a világbajnoki címet is.

Stockholmban az esős idő miatt nem volt esélye arra, hogy tovább javítson idei legjobbján, a győzelme azonban nem forgott veszélyben. Warholm riválisainak célba érkezése viszont igen, ugyanis az első hat pályára három tüntető sajátos célszalagot feszített ki, igaz, a célvonal elé helyezkedtek.

Hogy miért pont Warholm elé nem álltak be? Talán a világcsúcstartóval nem mertek packázni.

A sportolók közül többen lassítottak, de így is nagy lendülettel borították fel az aktivistákat, akiket ezután levonszoltak a pályáról a biztonsági személyzet kissé későn ébredő tagjai.

A stockholmi csúcsviadalon három magyar sportoló is részt vett. Márton Anita 16,38 méteres eredménnyel nyolcadik lett a női súlylökők mezőnyében, Molnár Attila 45,77 másodperces futással ötödik lett 400 méteres síkfutásban, míg Takács Boglárka 23,62 másodperces eredménnyel nyolcadik lett 200 méteren.

Nem ez volt az első alkalom idén, hogy aktivisták sporteseményt zavartak meg, a sznúker-világbajnokságot és a Formula–E autóverseny-sorozatot is kinézték maguknak. A stockholmi esemény újabb figyelmeztető jel lehet a további sportesemények, például az augusztusi budapesti világbajnokság szervezőinek is, hogy mire kell odafigyelni.

Borítókép: Karsten Warholm futása közben futottak pályára a tüntetők (Fotó: Twitter/Wanda Diamond League)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.